Vedat Işıkhan Haberleri

Türk akademisyen ve siyasetçi Vedat Işıkhan, 1966 yılında Mardin'in Artuklu ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini İzmir'de tamamlayarak akademik kariyerine başlangıç yaptı. Lisans eğitimini 1990 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Yüksekokulu'nda tamamlayan Işıkhan, akademik merakını sürdürerek yüksek lisans ve doktora derecelerini de aynı üniversitede elde etti.

1993 yılında "Sosyal Hizmet Uzmanlarının İş Doyumları" adlı teziyle yüksek lisans derecesini tamamlayan Işıkhan, 1998 yılında "Sosyal Hizmet ve Sağlık Alanında Görev Yapan Yöneticileri Etkileyen İş Stres Faktörleri" adlı teziyle doktora unvanını aldı. Alanında elde ettiği başarılarla akademik camiada tanınan Işıkhan, 2003 yılında doçent, 2009 yılında ise profesör unvanını almaya hak kazandı.

Vedat Işıkhan'ın araştırma alanları oldukça geniş kapsamlıdır ve sosyal hizmet, yönetim stresi, stres ve başa çıkma yöntemleri, engelli çocuğu olan ailelerin durumları gibi pek çok farklı konuyu içermektedir. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev yaparken, akademik çalışmalarına devam etti.

8 Ekim 2018 tarihinde Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu üyeliğine atanarak sosyal politika alanında da etkin bir rol üstlendi. Başarılı akademik geçmişi ve çalışmalarıyla Türkiye'nin sosyal politika alanındaki çözümlerine katkı sağlamaya devam etti.

Türk siyaset sahnesinde de önemli bir yere sahip olan Işıkhan, 4 Haziran 2023 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak atanmıştır. Bu atama ile birlikte Vedat Işıkhan, Türkiye'nin çalışma hayatı ve sosyal güvenlik alanındaki önemli politikalarının oluşturulmasında etkin bir rol üstlenmiştir.