Uçan gizemli madde sosyal medyayı karıştırdı! Bu 'siyah kütle' de ne?

Son günlerde sosyal medyanın en çok paylaşılan görüntülerinden birisi, bir TikTok kullanıcısının gökyüzünde süzülen 'sıvı bir metal' benzeri kütleyi kaydettiği anlar oldu.

Avustralya'da kaydedilen görüntülerde havada 'karanlık bir kütle' gözüküyor. Görüntüyü kaydeden kişi ise bu kütleyi 'sıvı bir metal' olarak tanımladı.

GÖKYÜZÜNDEKİ BU KÜTLE NEYİN NESİ?

Sosyal medyada paylaşım rekorları kıran videonun ardından birçok komplo teorisi üretilmeye başlandı. Harry Potter serisinde bulunan 'Ruh emiciler'e bile benzetilen görüntünün aslında yerden alçakta görünen bir bulut türü olan bir 'skud bulutu 'olduğu tahmin ediliyor.

Uçan gizemli madde sosyal medyayı karıştırdı! Bu 'siyah kütle' de ne?

Bu bulut türleri çok nadir görülüyor ancak bazı kullanıcılar Google'da skud bulutlarını arattığını ve görüntünün birbirleriyle uyuşmadığını söylüyor.

UZMANLARDAN AÇIKLAMA

Monash Üniversitesi'ndeki Dünya, Atmosfer ve Çevre Okulu'ndan Martin Singh görüntünün 'garip' olduğunu belirtti. Resmi kaynaklarda Pannus olarak adlandırılan durumun son derece nadir nem oranlarında ortaya çıktığını hatırlattı.

Uçan gizemli madde sosyal medyayı karıştırdı! Bu 'siyah kütle' de ne? - Resim : 2

Singh açıklamalarının devamında konuyla ilgili şöyle dedi:

"Normalde bu bulut türü daha kalın olur ancak yok olmak üzere olduğu için böyle gözüktüğünü düşünüyoruz."

Uçan gizemli madde sosyal medyayı karıştırdı! Bu 'siyah kütle' de ne? ile ilgili etiketler Avustralya UFO TikTok Sosyal Medya
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.