Tuz Gölü'nde ölen flamingolarla ilgili Bakan Pakdemirli'den açıklama geldi: Zehirlenme yok!

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'den Tuz Gölü'nde ölen flamingolarla ilgili açıklama geldi. Valilik tarafından başlatılan inceleme sonucunda Bakan Pakdemirli "Hazırlanan ilk rapora göre herhangi bir zehirlenme yok." dedi.

Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen Tuz Gölü'ndek flamingo ölümleriyle ilgili valilik tarafından başlatılan inceleme tamamlandı.

İlk incelemelere göre zehirlenme şüphesine rastlanmadı.Türkiye'nin ikinci büyük gölü olan Tuz Gölü'ne her yıl olduğu gibi bu yıl da göç yoluyla gelen flamingoların, kuluçkalarından çıkan yüzlerce yavrusu öldü. Sosyal medyada çok sayıda paylaşım alan görüntülerin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Konya Valiliği, Tuz Gölü'ndeki yavru flamingoların ölümüyle ilgili inceleme başlattı.


SU AKIŞININ OLDUĞU BÖLGELER İNCELENDİ

Bakanlığa bağlı uzman ekip, flamingolar ile gölü besleyen su kanallarının bentler çekilerek su akışının engellediği bölgeleri inceledi. Ekibin hazırlayacağı rapora göre bakanlık tarafından gerekli çalışmaların başlatılacağı öğrenildi.

"ZEHİRLENME DURUMUNA RASTLANMADI"

İlk incelemelere ilişkin sonuçları paylaşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, zehirlenme iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Pakdemirli, "İlk incelemelerden çıkan raporların sonuçlarına göre 1000 kadar yavru flamingo öldü. Flamingo ölümlerine ilişkin herhangi bir zehirlenme durumuna rastlanmadı" dedi.

Tuz Gölü'nde ölen flamingolarla ilgili Bakan Pakdemirli'den açıklama geldi: Zehirlenme yok! ile ilgili etiketler Tuz Gölü flamingo pakdemirli
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.