Mega proje 1915 Çanakkale Köprüsü: 150 yıllık hayal gerçek oldu! 'Nice köprüler yapmak nasip olsun!'

SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışındaki tarihi atmosferi canlı yayında aktardı. Çanakkalelilere mikrofon uzatan Yüksel, gurur dolu sözler kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu açıldı. Asya ve Avrupa kıtalarını Çanakkale Boğazı'nda birbirine bağlayan 1915 Çanakkale Köprüsü Türkiye'nin mega projeleri arasında yer alıyor. 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’ni simgeleyen köprü ile Lapseki - Gelibolu arası 6 dakikaya indi.

SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, tarihi atmosferi Çanakkale'den gerçekleştirdiği canlı yayında aktardı. Çanakkalelilere mikrofon uzatan Yüksel, gurur dolu sözler kaydetti.

"TAKSİM'DEN ÇIKSAM 5-6 SAATE GELİRDİK, ŞİMDİ 2-3 SAAT CİVARINDA GELECEĞİZ"

Yıllarca otobüsçülük yapan vatandaş, köprü olmadan önce yaşadığı zorlukları anlatırken, "Çoktandır bekliyorduk. Allah bize görmeyi nasip etti. Gururluyuz, mutluyuz. Gelişmeyi ve birçok yere daha yapılmasını temenni ediyoruz. Daha nice yollar, nice köprüler, tüneller yapmayı ve bizlere de bunları görmeyi nasip etsin. Memleketimize, Çanakkale'ye hayırlı olsun. Allah bize güzel şekilde geçmeyi gitmeyi, Trakya'dan gelmeyi, Anadolu'ya geçmeyi nasip etsin. Ben yıllarca otobüsçülük yaptım. O yüzden köprü olmadan önceki zorlukları bilirim. Çok yaşadık İstanbul'dan yolcularımızı Topkapı'dan alıyorduk, burada 5-6 saat bekledikten sonra anca geçiyorduk. İstanbul-Taksim'den çıksam o zaman 5-6 saate gelirdik, şimdi 2-3 saat civarında geleceğiz." şeklinde konuştu.

"GÜZEL BİR İMZADIR. YABANCI ORTAKLAR OLSA DA MİLLİ ÖZ SERMAYEMİZLE YAPTĞIMIZ BİR ESER"

1915 Çanakkale Köprüsü'nün ardından başka projelerin de üretileceğine ilişkin temennilerde bulunan vatandaş, "Memleketimize hayırlı olsun. 30 sene önceki halini de, şimdiki halini de biliriz. Yapılması gerekiyordu. Türkiye'nin bütün coğrafyası kalkınıyor, her yerde tarım, hayvancılık var. Bir şekilde üretmeye çalışıyoruz. Buna bölgesel olarak bakmamak gerek. Trakya'nın özellikle Biga bölgesi ve batı bölgesinde yapılan üretimin en kısa sürede ithalat ve ihracat kısmına yakın olmasına, İstanbul'un yükünü bir nebze hafifleteceğine inanıyorum. Güzel bir imzadır. Özellikle Çanakkale'nin üzerinde bir Türk mimarisinde yabancı ortaklıklar olsa da kendi öz milli sermayemizle yaptığımız bir eser. Bundan sonrası için daha iyi şeyler yapılacağına eminim. Perşembe'nin gelişi Çarşamba'dan bellidir. İşte Çarşamba karşımızda duruyor." dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü'nü YouTube kanalımızda izleyebilirsiz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

Mega proje 1915 Çanakkale Köprüsü: 150 yıllık hayal gerçek oldu! 'Nice köprüler yapmak nasip olsun!' ile ilgili etiketler Çanakkale 1915 çanakkale köprüsü mevlüt yüksel

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.