Türkiye'de koronavirüs son durumu nedir? Vaka sayısı kaç?

Türkiye'de koronavirüs son durumu nedir? Çin'in Wuhan kentinde görüldükten sonra dünya genelinde birçok ülkeye yayılan koronavirüs vakasının geçtiğimiz günlerde Türkiye'de görüldüğü açıklandı.Türkiye'de koronavirüsün son durumunun ne olduğu merak edilen konular arasında bulunuyor.

Türkiye'de koronavirüs son durumu nedir? Koronavirüs ilk kez Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktı. Koronavirüs ile ilgili çeşitli haberler geliyor.Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüse ilişkin, şu ana kadar toplam vaka sayısının kaç olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Az önce açıklanan ve yeni olan vaka sayısı, toplam 12'dir. Bunlardan 2'si ilk vakamızın temas çevresindendir. Şu ana kadar toplam vaka sayımızsa 18'dir. Vaka sayısı bilgisi açık, tam olarak bu şekildedir." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de koronavirüs son durumu nedir? Vaka sayısı kaç?

Koca, Twitter'dan, ilk vakanın gözlemde tutulan çevresindeki 2 kişiye tanı konulduğu bilgisini paylaşarak, Avrupa'dan gelmiş 7, Amerika'dan gelmiş 3 vakanın olduğunu açıklamıştı.

Durumun üzücü olduğunu belirten Koca, "Tespit edilmiş her vaka, her izolasyon hepimiz için emniyettir." değerlendirmesinde bulunmuştu.

KORONAVİRÜS BELİRTİLERİ NELERDİR?

Koronavirüsü belirtileri burun akıntısı, öksürük, boğaz ağrısı, muhtemel baş ağrısı ve bazen de birkaç gün süren ateş olarak uzmanlar tarafından bildirilirken en yüksek risk grubunun bağışıklık istemi zayıf olan ve 60 yaşının üzerinde bireyler olduğunu unutmamak gerektiği bildirilmiştir.

İnsanlarda ölümcül sonuçlar doğurabilecek derecede ciddi olan bu salgından korunabilmek için en önemli detayın hijyen olduğunu unutmamak gerekir.

Solunum yollarına yerleşen bu virüsün semptomlarından biri de nefes darlığına neden olmasıdır.

Türkiye'de koronavirüs son durumu nedir? Vaka sayısı kaç? ile ilgili etiketler Son dakika Koronavirüs Korona son durum vaka sayısı