Türkiye'de en çok kitap hangi ilde okunuyor?

Online kitap platformu İdefix, Türkiye’nin son 6 aylık okuma haritasını çıkarttı. Yapılan araştırmalara göre, okurlar en çok, roman ve çocuk öykülerini tercih ederken, Türkiye’nin en çok kitap okuyan ili Ankara oldu, en çok okunan yazar ise Stefan Zweig oldu.

Bu yıl 15'inci kez ‘'Sanal Kitap Fuarı'nı düzenleyen İdefix, Türkiye’nin 6 aylık okuma haritasını çıkarttı.

Satış rakamlarını kapsayan ''Türkiye Ne Okuyor?'' adlı araştırma, şehre satılan kitap adedi, toplam satılan kitap sayısı, şehir nüfusu ve toplam nüfusu baz alınarak yapıldı.

ankara_kitap_fuarA

EN ÇOK OKUYAN İL ANKARA

Araştırmaya göre en çok kitap okunan şehir Ankara oldu.

Başkenti sırasıyla İstanbul, Eskişehir, İzmir, Tunceli ve Muğla takip etti.

istanbul_sahaf

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde TEOG sınavında 3 öğrenci 120 sorunun tamamını yaparak Türkiye birincileri arasına girmişti. Tunceli 2017 nüfusu, tahmini verilere göre 82.193.

tunceli

EN DÜŞÜK OKUMA ORANI

Araştırmaya göre en az okuma oranı ise Şanlıurfa'ya ait. Şanlıurfa'nın ardından son sıraları Yozgat, Adıyaman, Osmaniye ve Kahramanmaraş paylaştı.

sIanlAurfa

EN ÇOK OKUNAN YAZAR STEFAN ZWEİG

Araştırmaya göre en çok okunan yazarlar arasında Stefan Zweig ilk sırada yer alırken, ikinci sırada Zülfü Livaneli, üçüncü sırada da Yuval Noah Harari yer aldı.

stefan_

Listede ayrıca Yaşar Kemal, George Orwell, Jules Verne gibi klasikleşmiş kitapların yazarları da üst sıralarda bulunuyor.

yasIar_kemal

Türkiye'de en çok kitap hangi ilde okunuyor? ile ilgili etiketler Ankara İstanbul kitap okuma stefan zweig yaşar kemal
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.