Türkiye ve Katar, Kabil Havalimanı konusunda anlaştı

Türkiye ve Katar, Kabil Havalimanı’nın güvenliği konusunda anlaşmaya vardı. İki ülkenin yetkilileri projenin finansmanı konusunda görüşmelere devam ediyor.  Reuters’e konuşan  yetkililer anlaşmanın sorunsuz işletilmesi için Taliban Hükümeti ile görüşmelerin sürdüğünü aktardı.

Afganistan Kabil Havaalanı'nın güvenliğinin sağlanması konusunda Türkiye ve Katar'ın anlaştığı açıklandı.

İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan Türk diplomatlar; Ankara ve Doha'nın Kabil Havaalanı'nın korunması için bir güvenlik çerçevesi üzerinde anlaştığını kaydetti.

Kaynaklar; projenin finansmanı gibi diğer konularda müzakerelerin devam ettiğini belirtti. Anlaşmanın sorunsuz işletilmesi için Taliban Hükümeti ile görüşmelerin sürdüğünü aktarıldı.

TALİBAN HEYETİ KATAR'A GİDECEK

Katar devlet haber ajansı, iki ülke heyetlerinin bu hafta iki gün yoğun müzakereler düzenlediğini belirtirken, Taliban Hükümeti'nin iki ülke ile görüşmeleri tamamlamak için önümüzdeki hafta Doha'da olacağını açıkladı.

GÜVENLİK İÇ VE DIŞ OLARAK İKİYE AYRILDI

İsminin saklı kalmasını isteyen Türk diplomat, sürecin "yapıcı" şekilde devam ettiğini belirterek, havaalanının dış güvenliğini Taliban'ın, iç güvenliğini ise işletici ülkenin sağlayacağını ifade etti.

 

Türkiye ve Katar, Kabil Havalimanı konusunda anlaştı ile ilgili etiketler Türkiye Katar Afganistan Güvenlik Kabil Havalimanı anlaşma
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.