Türkiye nüfusu 2024 sıralaması

Türkiye, Güneydoğu Avrupa ile Batı Asya'nın kesişim noktasında bulunan bir ülkedir. Tam adı Türkiye Cumhuriyeti'dir. Başkenti Ankara, en büyük şehri ise İstanbul'dur. Türkiye, kuzeyde Karadeniz, batıda Ege Denizi, güneyde Akdeniz ve doğuda ise Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan, İran, Irak ve Suriye ile komşudur. Bu çerçevede, Türkiye'nin nüfusu en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte, Türkiye nüfusu 2024!

Türkiye, tarihi boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir bölge olup, Osmanlı İmparatorluğu'nun merkezi olarak önemli bir rol oynamıştır. 1923 yılında Cumhuriyet'in ilanıyla modern Türkiye'nin temelleri atılmıştır. Türkiye'nin resmi dili Türkçe'dir. Bu kapsamda, Türkiye'nin nüfusu en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte, Türkiye nüfusu 2024!

Türkiye nüfusu 2024 sıralaması

TÜRKİYE NÜFUSU 2024

Türkiye nüfusu 2023'te bir önceki yıla göre 92 bin 824 kişi artarak 85 milyon 372 bin 377 kişiye yükseldi.

TÜRKİYE HAKKINDA 

Türkiye, ekonomik olarak karma bir yapıya sahiptir. Sanayi, tarım, turizm ve hizmet sektörleri önemli ekonomik faaliyet alanlarıdır. İstanbul, hem tarihi hem de ekonomik açıdan Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biridir.

Türk kültürü zengin bir geçmişe dayanır ve geleneksel olarak hoşgörü, misafirperverlik ve çeşitlilik önemli değerler arasındadır. Türk mutfağı da dünya genelinde popülerdir, özellikle kebaplar, meze çeşitleri ve tatlılar ünlüdür.

 

Türkiye nüfusu 2024 sıralaması ile ilgili etiketler Türkiye nüfus
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.