Türkiye ekonomisinin en önemli sorunu ne? İşte o anket sonucu...

Asal Araştırma'nın Türkiye ekonomisine yönelik 26 ilde yaptığı ankette çarpıcı sonuçlar çıktı. Vatandaşların büyük bir bölümü "Türkiye ekonomisinin en önemli sorunu nedir?" sorusuna 'Ekonomi ve enflasyon' cevabını verdi.

Asal Araştırma 9-17 Mart tarihleri arasında 26 ilde yapılan "Türkiye Siyasi Gündemi Mart ayı Araştırması"nı sonuçlarını yayınladı. "Türkiye ekonomisinin en önemli sorunu nedir?" sorusu yöneltildiği ankette, katılımcıların büyük bir bölümünün seçimlerinde en büyük etkeni olan ekonomi ve enflasyon cevabını verdiği görüldü. 

TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ SORUNU EKONOMİ

Ankette katılımcılara "Sizce Türkiye'nin en önemli sorunu nedir?" sorusu yöneltildi. Bu soruya vatandaşların çok büyük bir bölümü yüzde 66.5 oranıyla "ekonomi, enflasyon ve hayat pahalılığı" cevabını verdi. 

Vatandaşların ankette şu şekilde cevap verdi:

Ekonomi/Hayat Pahalılığı:%66.5

İşsizlik:%6.9

Eğitim:%3.2

Mülteciler:%2.5

Adalet: %2.4

Deprem/Kentsel dönüşüm:%2.2

Terör/Güvenlik:%2.0

Demokrasi:%1.4

Kürt sorunu:%1.1

Tarım:%1.0

Her şey sorun:%5.0

Sorun yok:%2.0

Diğer:%2.2

Fikrim yok:%1.6

Türkiye ekonomisinin en önemli sorunu ne? İşte o anket sonucu... ile ilgili etiketler ekonomi Anket araştırma Türkiye
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.