Türkiye büyük bir eser kazandı! Bakan Karaismailoğlu: Gururlu ve mutluyuz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Lapseki'de bulunan Fatih Camii'nde kıldığı Cuma namazının çıkışında vatandaşlarla görüştü ve SuperHaber'e özel açıklamalarda bulundu. "Enlerin, ilklerin ve rekorların projesi" diyen Bakan Karaismailoğlu, "Çanakkale Köprüsü büyük ve özel bir köprü. Gururlu ve mutluyuz." dedi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Türkiye'nin mega projelerinden 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti. 

Toplam 415 milyon Euro tasarruf sağlayacak proje, dünyanın 2023 metre ile en uzun orta açıklıklı köprüsü ünvanına sahip.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cuma namazı çıkışı SuperHaber'e özel açıklamalarda bulundu.

"GURURLU VE MUTLUYUZ"

Vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaşan Karaismailoğlu, "Çanakkale Köprüsü büyük ve özel bir köprü. Gururlu ve mutluyuz." dedi. 

"HAYAL BİLE EDEMİYORDUK"

Vatandaşlar Karaismailoğlu'na teşekkürlerini ileterek "Hayal bile edemiyorduk. Siz gerçekleştirdiniz." dedi. 

Bakan Karaismailoğlu, köprünün açılış töreninde de önemli açıklamalarda bulundu.

 

"ENLERİN, İLKLERİN VE REKORLARIN PROJESİ"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun açıklamalarından notlar:

 Cumhuriyet tarihimizin en büyük ulaştırma projelerinden biri olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nü hizmete sunmanın haklı gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Projemiz ile ülkemiz, yatırım, üretim, ihracat ve istihdamda en büyükler arasına girmeye bir adım daha yaklaşmıştır. Şanlı tarihimize mühür vuran şahaser olmuştur.

 Enlerin, ilklerin ve rekorların projesi olarak simge yapılardan biri milletiyle buluşuyor. Büyük ve güçlü Türkiye resmi. Liderliğinizle ortaya çıkan tüm eserler bu resme vurulan fırça darbeleri. Trakya ile birlikte Batı Anadolu, Ege'nin sanayi, ticaret ve Turizm sektörü çok daha canlanacaktır.

 "YAP İŞLET DEVRET PROJESİNİN NE KADAR FAYDALI OLDUĞUNU KÜRESEL ÇAPTA GÖSTEREN GÜZEL BİR ÖRNEKTİR"

Feribotla saatler süren geçiş süresi artık sadece 6 dakika. Yapım çalışmalarındaki üstün başarıyla projemiz 1.5 yıl önce tamamlandı. Yap işlet devret projelerinin ne kadar faydalı olduğunu küresel çapta gösteren güzel bir örnektir. Günlük sığ siyasi tartışmaların aksine ulaşım ve master planlar çerçevesinde Türkiye'nin 2053 vizyonunun gerekli altyapısı şimdiden hazırlanıyor.

Bütünsel kalkınma odaklı, mobilite, dijitalleşme ve lojistik dinamiklerle şekillenen yeni etkin iddialı bir sürecimiz var. Bu süreci ulaşımın her modunda başarıyla yürütüyoruz. Köprü yeni teknik atılımlara imkan verecektir.

 

 

 

 

Türkiye büyük bir eser kazandı! Bakan Karaismailoğlu: Gururlu ve mutluyuz! ile ilgili etiketler Çanakkale çanakkale köprüsü Bakan karaismailoğlu ulaştırma
GÜNÜN VİDEOSU

BM'nin tarihi Filistin kararı İsrail'de hazımsızlık yarattı! Genel Kurul'da skandal hakaret...

BM, Filistin'in tam üyeliğini içeren karar tasarısını onayladı. İsrail’in Birleşmiş Milletler (BM) Temsilcisi Gilad Erdan, BM Genel Kurulu’ndaki Filistin konulu toplantıda karara tepki göstererek BM Anlaşmasını kürsüde parçaladı.