Türk-İş Hak-İş 2021 kamu işçisi toplu sözleşme zammı ne kadar?

800 bine yakın kamu işçisi 31 Mayıs tarihinde başlayan toplu sözleşme sürecinde hükümetten gelecek yeni teklifleri bekliyor. TÜRK İŞ ve HAK İŞ’e karşılık hükümetin teklifi de kesinlik kazandı. Peki, 2021 kamu işçileri toplu sözleşme ne zaman sonuçlanacak?

Toplamda 800 bine yakın olan kamu işçisini yakından ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri devam ediyor. Bu sene ilk kez taşerondan kadroya geçen çalışanların da dahil olması ile birlikte ücreti asgari ücret seviyesinde olan yaklaşık 200 bin işçi için de zam pazarlığı yapılıyor.

İlk önerinin ardından hükümet ve işçi konfederasyonları arasındaki temasların devam ettiği ifade edilirken yeni haftada dikkatler yeniden kamu işçisinin zam pazarlığında olacak.

TÜRK İŞ ve HAK İŞ en düşük brüt ücretin 4 bin 800 liraya yükseltilmesini 2021-2022 döneminde ilk 6 ay yüz de 20 diğer aylar için enflasyona ek yüzde 3 zam payı talep etmişti.

Türk-İş Hak-İş 2021 kamu işçisi toplu sözleşme zammı ne kadar?

Toplu Sözleşmede Son Durum Ne?

Hükümetin ilk teklifini brüt ücreti 3 bin 577-3 bin 750 lira arası 100 lira, brüt ücreti 3 bin 750- 4 bin lira arasında olanlara 60 lira seyyanen zam olarak sunmuştu. Ayrıca yılın ilk 6 ayı için yüzde 9, ikinci 6 ay için yüzde 5 artı enflasyon farkı teklif edilmişti.

Hükümetin teklifini düşük bulan işçi konfederasyonları şimdi yeni teklifi bekliyor. Hükümetin teklifini en geç hafta başına kadar sunacağı bekleniyor.

Türk-İş Hak-İş 2021 kamu işçisi toplu sözleşme zammı ne kadar? ile ilgili etiketler kamu işçileri toplu sozlesme
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.