Turgut Özal ne zaman, kaç yaşında öldü? Cumhurbaşkanı Turgut Özal zehirlendi mi?

Türkiye’nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, ölümünün 28. yılında bir kez daha anılıyor. Eşi Semra Özal, Turgut Özal’ın son günlerini anlatırken zehirlenip zehirlenmediği konusuna da açıklık getirdi. Peki, Turgut Özal ne zaman, kaç yaşında öldü?

Eşinin son günlerinde her daim yanından hiç ayrılmadığını söyleyen Semra Özal, Türkiye’nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın vefatının 28. yılında tüm gerçeklerden bir bir bahsetti. Topkapı'daki Anıt Mezar'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımıyla düzenlenen törende pek çok isimde yer almakta.

TURGUT ÖZAL NEDEN ÖLDÜ?

Semra Özal, eşinin spor yaparken birden düştüğünü evde bir doktor bulunsaydı ve düştüğü anda müdahale edilebilseydi belki de kurutulabileceğini söyledi. Hastanede gerekli müdahalelerinde yapılmadığını belirten Özal, bir devlet liderinin nasıl korunacağına dair bir mantalitenin o zamanlarda henüz oluşmadığını da sözlerine ekledi.

Turgut Özal ne zaman, kaç yaşında öldü? Cumhurbaşkanı Turgut Özal zehirlendi mi?

TURGUT ÖZAL ZEHİRLENDİ Mİ?

Turgut Özal’ın ölümünden 19 yıl sonra 2021 yılında cinayet sonucu öldüğü yönündeki iddialar çerçevesinde eşinin mezarının açıldığını belirten Semra Özal, ölüm nedeniyle ilgili olarak mezarın yeniden açıldığını ve tüm tahlillerinden yapılarak zehrin bulunduğunu ancak bunun kim ya da kimler tarafından olduğu konusunda bir çözüme kavuşturulacağını ifade etti.

TURGUT ÖZAL KİMDİR?

1927 senesinde Malatya’da dünyaya gelen Turgut Özal, 1982 yılında Başbakan Yardımcılığı görevinden istifa ederek 1983 yılında Anavatan Partisi’ni kurdu ve aynı yıl yapılan genel seçimlerde partisinin birinci gelmesi üzerine hükümeti kurmakla görevlendirildi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 19. Başbakanı oldu.

Turgut Özal ne zaman, kaç yaşında öldü? Cumhurbaşkanı Turgut Özal zehirlendi mi? - Resim : 2

31 Ekim 1989’da Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin 8. Cumhurbaşkanı olarak seçilen Özal 9 Kasım 1989 günü bu görevine başladı.

17 Nisan 1993 günü geçirdiği bir rahatsızlık sonucu Turgut Özal, görevi sırasında vefat etti.

Turgut Özal ne zaman, kaç yaşında öldü? Cumhurbaşkanı Turgut Özal zehirlendi mi? ile ilgili etiketler Turgut Özal Cumhurbaşkanı semra ozal
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.