Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği, 2022 yılı için asgari ücret beklentisini açıkladı

2022 yılı için belirlenecek asgari ücret üzerine işverenler adına bir görüş de Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl’den geldi. Bingöl, dernek olarak asgari ücretten vergi alınmamasını ve 2022’de uygulanacak asgari ücretin de brüt olarak en az 5 bin TL olmasını talep ettiklerini açıkladı.

Önümüzdeki ay başlayacak olup milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri öncesi işverenler adına restoran işletmecileri ücret beklentilerini duyurdu. Geçtiğimiz hafta da işçiler adına Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) taleplerini bildirmiş ve asgari ücretin net 5 bin 200 lira olmasını talep etmişti.

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği’nin (TÜRES) bugün yaptığı açıklamada ise, asgari ücretten vergi alınmaması ve 2022 için belirlenecek asgari ücretin brüt olarak en az 5 bin TL olması görüşü paylaşıldı.

ÜCRETİN ÜZERİNDE VERGİ YÜKÜ OLMAMALI

Derneğin Genel Başkanı Ramazan Bingöl, mevcut ekonomik görünüm göz önüne alındığında hem çalışanların hem de işverenlere kolaylık olması için asgari ücretin vergiler olmaksızın brüt olarak en az 5000 TL olması gerektiğini düşündüklerini aktardı.

Bingöl, beklentilerini şöyle açıkladı:

Ülkemizde yaklaşık olarak 6,5 milyon kişi asgari ücret almaktadır. Bu rakamı mevcut ekonomik koşulları da göz önünde bulundurarak değerlendirdiğimizde yeni yılda çalışanlara brüt en az 5 bin TL asgari ücret verilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Asgari ücrete kadar olan gelir üzerinden vergi alınmaması gerekiyor. Vergisiz bir şekilde brüt en az 5 bin TL olarak belirlenebilecek bir asgari ücret hem çalışanları hem de işverenleri rahatlatacaktır. Böylelikle kayıt dışı istihdamın da önüne geçilecektir.

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği, 2022 yılı için asgari ücret beklentisini açıkladı ile ilgili etiketler asgari ücret Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu asgari ücret desteği
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.