Tüketici güveni tarihinin en düşük seviyesinde

Tüketici güven endeksi, Aralık ayında yüzde 3,1 gerileme yaşayarak 68,9 puan ile 2004’e kadar geri giden veri ölçümünün en düşük seviyesine indi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Merkez Bankası (MB) ortak çalışması ile hazırlanan veriye göre, mevsim etkilerinden arındırılmış tüketici güven endeksi Kasım ayındaki 71,1 seviyesinden 68,9 puana geriledi.

Geçtiğimiz 12 aylık döneme göre mevcut dönemde hanenin maddi durumu endeksi Kasım ayında 56,1 iken, Aralık ayında yüzde 3,6 oranında düşüş gösterek 54,1 puana geriledi. Gelecek 12 aylık döneme ilişkin hane maddi durum beklentisi endeksi de Aralık ayında yüzde 5,3 gerileme ile 65,2 puan olarak kayda geçti.

GENEL EKONOMİK BEKLENTİ DE DÜŞTÜ

Önümüzdeki 12 aylık döneme ilişkin genel ekonomik durum beklentisi endeksi de yüzde 2,2 oranında azalış göstererek 66,7 puana geriledi.

Geçtiğimiz 12 aylık döneme göre gelecek 12 aylık dönemde dayanıklı tüketim mallarına harcama yapma yatkınlığı da Aralık ayında yüzde 1,9 oranında gerileme ile 89,6 puan olarak ölçüldü.

Tüketici güveni tarihinin en düşük seviyesinde ile ilgili etiketler Tüketici Güven Endeksi Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.