Tüketici güveni Şubat'ta geriledi

Tüketici güveni, Şubat'ta bir önceki aya göre yüzde 2,8 oranında azalıp 71,2 puana geriledi.

2022 Şubat ayına ilişkin tüketici güven endeksi duyuruldu.

Türkiye İstatistik Kurumu ve Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan mevsim etkilerinden arındırılmış tüketici güven endeksi, Şubat'ta bir önceki aya göre yüzde 2,8 oranında azalırken, 73,2 değerinden 71,2'ye geriledi.

Endeks, geçtiğimiz Ocak’ta aylık yüzde 6,2 artışla 73,2 değerini almıştı. Endeksin Aralık için duyurulan 68,9 değeri ise kaydedilen en düşük puan olmuştu.

HANE MADDİ DURUM BEKLENTİSİNDE AZALIŞ

Kaydedilen veriler uyarınca Şubat için mevcut dönemde hanenin maddi durum beklentisi aylık bazda yüzde 1,6 azalış göstererek 55,2’ye düştü.

Gelecek 12 aylık dönemde hane maddi durum beklentisi ise Şubat'ta aylık bazda yüzde 4,2 azalarak 68,3 olarak ölçüldü.

Genel ekonomik durum beklentiye gelindiğinde ise önümüzdeki 12 aya ilişkin değerlendirme Şubatta aylık yüzde 3,8 azalarak 71,7 değerine gerilerken, gelecek 12 ayda dayanıklı tüketim mallarına harcama yapma düşüncesi yüzde 1,7 azalarak 89,4 olarak kayıtlara geçti.

Tüketici güveni Şubat'ta geriledi ile ilgili etiketler Tüketici Güven Endeksi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.