TÜİK nisan ayı enflasyon oranını açıkladı! Mayıs 2023 kira artış oranı ne kadar oldu?

Merak ile beklenen nisan ayı enflasyon verilerini sabah saatlerinde açıklayan Türkiye İstatistik Kurumu, mayıs ayı azami kira artış oranını da hesapladı. Peki, mayıs ayında en fazla ne kadar kira zammı yapılabilir? İşte Türkiye İstatistik Kurumu’nun nisan ayı enflasyon açıklamalarına ilişkin ayrıntılar…

Memur ve emekli maaşlarının, kira artış oranlarının ve diğer ekonomik parametrelerin belirlenmesinde aktif olarak rol oynayan enflasyon verisi, gün içerisinde arama motorlarında sıklık ile sorgulanan konu başlıklarından biri oldu. Bir süredir merak ile beklenen nisan ayı enflasyon verilerini sabah saatlerinde kamuoyu ile paylaşan Türkiye İstatistik Kurumu, detayları aktardı.

Resmi açıklamasında nisan ayı enflasyon verilerine yer veren Türkiye İstatistik Kurumu, önemli bilgilendirmelerde bulundu. Kamu kurumunun açıklamalarının ardından mayıs ayı azami kira artış oranı da belli oldu. Peki, konut kiralarının artış oranı değişti mi? Mayıs ayında kiralara en fazla hangi oranda zam yapılabilir? İşte ayrıntılar…

NİSAN AYI ENFLASYON VERİLERİ AÇIKLANDI!

Sabah saatlerinde yeni bir açıklamaya imza atan Türkiye İstatistik Kurumu söz konusu açıklamasında heyecan ile beklenen nisan ayı enflasyon verilerine yer verdi. Nisan ayında gerçekleşen enflasyonu yüzde 2,39 olarak açıklayan kamu kurumu, senelik enflasyonu ise yüzde 43,68 olarak bildirdi.

MAYIS AYI KİRA ARTIŞ ORANI BELLİ OLDU!

TÜİK nisan ayı enflasyon oranını açıkladı! Mayıs 2023 kira artış oranı ne kadar oldu?

Geçtiğimiz yılın temmuz ayında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yapılan bir açıklamada konut kiralarına bir yıl süre ile uygulanabilecek olan azami kira artış oranının yüzde 25 olacağını ifade etmişti. Söz konusu kararın geçerliliği halen devam ederken iş yeri kiraları için enflasyon verilerinin baz alınacağı belirtildi. Buna göre Türkiye İstatistik Kurumu tarafından ortaya konulan hesaplarda, mayıs ayı azami iş yeri kira artış oranının yüzde 70,02 olduğu kayda geçti.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yüzde 70,02’lik artış ile sınırlandırılmış olan mayıs ayı kira artış oranına göre oluşturulan örnek hesaplama tablosu şu şekilde:

  • Mevcut kira bedeli: 10 bin TL
  • Azami kira artış oranı: Yüzde 70,02
  • Kira artış tutarı: 7 bin 20 TL
  • Mayıs ayı kira tutarı: 17 bin 20 TL
TÜİK nisan ayı enflasyon oranını açıkladı! Mayıs 2023 kira artış oranı ne kadar oldu? ile ilgili etiketler TÜİK Nisan enflasyon
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.