Trump'tan Huawei kararı! Süre 1 yıl daha uzatıldı

ABD'li şirketlerin Çinli teknoloji devi Huawei ile iş yapmalarına ilişkin alınan yasak kararı, başkan Donald Trump tarafından 1 yıl daha uzatılıyor.

ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşlarından oldukça etkilenen Huawei, ABD'nin casusluk iddiaları nedeniyle sık sık yaptırımlara maruz kaldı.

Çinli şirket, bazı ülkelerde 5G teknolojisi için yasaklanırken, bazı ülkeler ise Huawei'ye izin verdi.

ABD'nin ulusal güvenliğini tehlikeye attığı gerekçesiyle ülke yönetimi tarafından yaptırım uygulanan şirkete, Ticaret Bakanlığı tarafından 19 Ağustos 2019'da 3 ay geçici lisans verilmiş, ardından söz konusu lisansın süresi 18 Kasım 2019'da 90 gün daha uzatılmış ve en son bu tarih 15 Mayıs'a kadar ertelenmişti.

YASAK SÜRESİ 1 YIL DAHA UZATILIYOR

Huawei'ye verilen geçici lisansın süresi yarın (15 Mayıs) itibarıyla doluyor ve ABD'nin ne yapacağı merak ediliyordu.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD şirketlerinin ulusal güvenlik riski taşıyan şirketler tarafından üretilen telekomünikasyon ekipmanlarını kullanmalarını yasaklayan ve ulusal acil durum ilan eden Mayıs 2019'da imzalanan başkanlık kararnamesinin süresini bir yıl uzattı.

Bu kapsamda, Çinli şirket Huawei'nin ABD'li şirketlerle iş yapması 1 yıl engellenmiş olacak.

ABD'li şirketlerin ise Huawei ile iş yapabilmesi için özel bir lisansa sahip olmaları gerekecek.

Trump'tan Huawei kararı! Süre 1 yıl daha uzatıldı ile ilgili etiketler ABD Donald Trump Huawei Trump Çin süre
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.