Trendyol'da Sami Demircioğlu adlı satıcının sayfasına kapama

Wayfair üzerinden çocuk ticareti yapıldığı iddiaları sonrasında Trendyol'da da çocuk ürünleri satan Sami Demircioğlu adlı satıcının sayfası kapatıldı. Sami Demircioğlu kimdir?

Trendyol için ortaya atılan skandal iddiaların hemen arından başlatılan karalama kampanyasında şüpheli olan bazı ürünlerin siteden kaldırıldığı belirtildi. Türkiye’de de Wayfair gibi çocuk ticareti yapıldığı iddiaları gündemde uzunca bir süre kaldı.

ABD’de de hizmet veren Wayfair adlı bir e-ticaret sitesinde yaşanan çocuk ticareti iddiaları gündeme bomba gibi düştü. ABD'li aktör Tom Hanks'in de olaya adı karışırken ABD'li eBay ve Çinli Alibaba'ya bağlı Trendyol için de karalama kampanyası başlatıldığı ortaya çıktı.

Ülkede bulunan kayıp çocukların isimlerini taşıyan sıradan ürünlerin Wayfair isimli internet sitesinde yüksek fiyatlı şekilde satılması kullanıcıların gözünden kaçmadı.

Yukarıdaki ürünler, Sami Değirmencioğlu adıyla Trendyol'da satış yapan bir kullanıcıya ait. Sıradan çocuk kıyafetlerinin fahiş fiyatlarla listelenmesi, Wayfair iddiaları üzerine kullanıcıların dikkatini çekti. Trendyol, söz konusu Sami Demircioğlu isimli satıcının sayfasını kapattı ve ürünleri kaldırdı.

Trendyol

Yukarıda yer alan ve yetişkinlere özel olduğu rahatlıkla anlaşılan parti elbiseleri ise kullanıcıların karşısına çıkan diğer ürünlerden. Beden ekranına gelindiğinde ise "Lacivert Kız Çocuk Parti Elbisesi" ya da "Kemik Kız Bebek Parti Elbisesi" detayları dikkatleri çekmiş durumda. Bu durumun sadece Trendyol mobil site ve uygulamasına özgü olduğu söyleniyor.

Trendyol

Özellikle Halı & Kilim & Paspas kategorisine girilip sıralama türünü en yüksek fiyat yapıldığında, sitedeki en pahalı halı ürünleriyle karşılaşmak mümkün. Sonradan kaldırıldığı tespit edilen bu ürünlerin fiyatları ise 160 bin TL seviyelerinde ve asıl dikkat çeken nokta ise ürünlerin isimleri. "Ayşıl, Yıldız, Ada" şeklinde isimlendirilen bu yüksek fiyatlı halılar, skandal iddiaların ardından Trendyol tarafından kaldırıldı.

Trendyol

Trendyol'da Sami Demircioğlu adlı satıcının sayfasına kapama ile ilgili etiketler Trendyol Sami Demircioğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.