Transseksüel ne demek? Transseksüel TDK anlamı nedir?

Cinsel yönelimlerle ilgili karşımıza çıkan kelimeler, son dönemlerde arama motorlarında en çok araştırılan ifadeler arasında yer alıyor. Bu çerçevede, transseksüel kelimesinin ne anlama geldiği en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki, Transseksüel ne demek? Transseksüel TDK anlamı nedir? Ayrıntılar haberimizde...

"Transseksüel" terimi, cinsiyet kimliği ile cinsel kimliğin uyumsuz olduğu bireyleri tanımlar. Bu bireyler doğuştan gelen cinsiyetleriyle değil, kendilerini hissettikleri cinsiyetle özdeşleşirler. Yani, bedensel ve/veya biyolojik cinsiyetleri, iç dünyalarındaki cinsiyet kimliğiyle uyuşmaz. Diğer taraftan, transseksüel ifadesine yönelik detaylar ve TDK anlamı merakla araştırılan konular arasında yer alıyor.  Peki, Transseksüel ne demek? Transseksüel TDK anlamı nedir? Detaylar haberimizde... 

Transseksüel ne demek? Transseksüel TDK anlamı nedir?

TDK TRANSSEKSÜEL NEDİR?

Transseksüel kelimesinin TDK sözlüğe göre 1 farklı anlamı vardır. Transseksüel kelimesinin kökeni Fransızca dilidir. Transseksüel kelimesinin Fransızca dilindeki karşılığı transsexuel şeklindedir. Transseksüel TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

"Hormon tedavisi görüp ameliyat olarak cinsiyet değiştiren"

Transseksüel kişiler, doğuştan gelen cinsiyet özelliklerinin değiştirilmesini isteyen veya bu süreci geçiren kişilerdir. Cinsiyet kimliğini ifade etmek için cinsiyet değişikliği adı verilen süreçleri tercih edebilirler. Bu süreç, hormon tedavileri, cinsiyet doğrulama ameliyatları ve psikososyal destek gibi çeşitli adımları içerebilir.

Dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta, cinsiyet kimliği ve cinsel yönelimin ayrı kavramlar olduğudur. Cinsiyet kimliği, bir kişinin kendini nasıl tanımladığı ve hissettiğiyle ilgiliyken, cinsel yönelim, bir kişinin romantik veya cinsel olarak hangi cinsiyete ilgi duyduğuyla ilgilidir. Dolayısıyla, transseksüel bir birey, cinsel yönelimi ne olursa olsun, cinsiyet kimliği ve cinsel yönelimi farklı olabilir.

 

Transseksüel ne demek? Transseksüel TDK anlamı nedir? ile ilgili etiketler cinsiyet
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.