Trafik sigortası depremi karşılar mı? Kasko depremde araba hasarını karşılıyor mu?

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler sonrasında binlerce konut yerle bir olurken enkaz altında kalan araçlarda da ağır hasarlar yaşandı. Yaşanan bu hasarlarla birlikte “Trafik sigortası depremi karşılıyor mu?” “Kasko depremlerde araç hasarını karşılar mı” sorularına yanıt aranmaktadır.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde büyük bir yıkım yaşandı. Deprem bölgesine birçok yerden yardımlar ulaştırılmaya devam edilirken binlerce konut ve araç kullanılamaz bir hale geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada depremde zarar gören binaların 1 yıl içerisinde yeniden inşa edileceğini söylemesinin hemen ardından deprem sonucunda araçlarda oluşan hasarların sigorta tarafından karşılanıp karşılanmayacağı merak edildi.

Trafik Sigortası Deprem Hasarını Karşılar Mı?

Trafik sigortası, araç seyir halindeyken meydana gelebilecek herhangi bir kaza durumunda "karşı tarafın" malına ya da canına verilen hasarı karşılamaktadır. Kasko sigortasının yerine geçemeyecek olan trafik sigortası, yalnızca karşı tarafta oluşan zararı karşılamaktadır.

Trafik Sigortası Deprem

Deprem, sel ve yangın gibi doğal afetlerde meydana gelen hasarlar trafik sigortası tarafından karşılanmamaktadır.

Kasko Deprem Hasarını Karşılıyor Mu?

Sel, dolu baskını, su baskını, fırtına gibi doğal afetler sonucu meydana gelebilecek hasarlar karşısında maddi zararı karşılayan Kasko, oluşabilecek herhangi bir probleme karşı önlem almak isteyen kişiler için oldukça ideal özellikler barındırmaktadır.

Eğer araç sahibi depremde yaşamını yitirdiyse mirasçısı kaskodan tazminat almak için başvuruda bulunabiliyor.

Trafik sigortası depremi karşılar mı? Kasko depremde araba hasarını karşılıyor mu? ile ilgili etiketler Trafik Sigortası deprem
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.