Torku, bira üretiyor mu? Craft Beer nerede satılıyor, kaç para?

Torku, bira üretiyor mu? Ekşi Sözlük'te açılan bir başlıkta ortaya atılan iddiaya göre, Torku'nun bira ürettiğini söyleniyor, hatta Torku'nun olduğu iddia edilen Craft Beer isimli bu biranın fotoğrafları bile var ve hatta yapılan yorumlarda, 'Evet, ben içtim. Çok güzeldi' gibi yorumlar bile bulunuyor. Uzun süredir tartışma konusu olan bu iddiayı sizler için inceledik ve haberimize ekledik. Peki Torku bira üretiyor mu? Craft Beer nerede satılıyor? Torku'nun birası var mı? Detaylar haberimizde...

Torku, bira üretiyor mu? Uzun yıllardır konuşulan bir konu olan Torku'nun bira ürettiği iddiası son günlerde yeniden yükselişe geçmiş durumda. Ekşi Sözlük'te bir yazar tarafından ortaya atılan iddia ile ortaya çıkan bu konuyu sizler için inceledik. Torku bira üretiyor mu, Craft Beer nerede satılıyor? Torku'nun birası var mı? Torku Craft beer iddiası Ekşi Sözlük! Torku bira kaç para? İşte tüm ayrıntılar... 

Torku, bira üretiyor mu? Craft Beer nerede satılıyor, kaç para?

TORKU BİRA ÜRETİYOR MU?

Ekşi Sözlük’te açılan bir başlıkta yer alan iddiaya göre gıda üreticisi Torku, şişe bira üretti. Başlıkta yer alan yazılarda birçok kullanıcının Torku tarafından üretilen birayı tattığına dair yorumlar da yapıldı.

Torku’nun 30 cl şişe bira ürettiğine dair iddia Google’da birçok kullanıcı tarafından aratıldı.

Torku, bira üretiyor mu? Craft Beer nerede satılıyor, kaç para? - Resim : 2

Ancak, Torku firmasının bira ürettiği iddiası doğru değil. Torku firması alkollü içecek üretmiyor.

Söz konusu iddia internet efsanesi

Ekşi Sözlük isimli internet sitesinde 15 Eylül 2018’de “torku şişe bira 30cl” şeklinde bir başlık açıldığı görülebiliyor. Başlıkta yer alan yazılarda bazı kullanıcılar Torku tarafından üretildiği iddia edilen birayı içtiklerini belirtiyor ve bira hakkındaki yorumlarını aktarıyorlar.

Buna ek olarak söz konusu başlıkta bir kullanıcının Torku tarafından üretildiği iddiasıyla Torku logolu bir fotoğrafı paylaşıtığı görülebiliyor.

TORKU CRAFT BEER BİRA VAR MI?

Torku tarafından üretildiği belirtilen biraları gösterdiği iddiasıyla paylaşılan fotoğrafın da doğru olmadığını söylemek mümkün. İki bira şişesini yan yana gösteren ve Torku’nun ambleminin yer aldığı fotoğraf, internette yer alan ve kullanıcıların kendi bira şişelerini tasarlamak için hazır bir kalıp.

Haden.eu isimli internet sitesinde yer alan fotoğrafta söz konusu şişelerin ham halleri görülebiliyor. “Beer MockUp 21” başlıklı açıklamada ise fotoğrafın fotoşop dosyası olarak indirilip özelleştirilebileceği ifade ediliyor. Ayrıca sitede alternatif olarak üretilen diğer bira markalarının da fotoğraflarına yer verilmiş.

Ekşi Sözlük’te açılan başlık incelendiğinde birçok kullanıcının söz konusu biranın olmadığını söylediği de fark edilebiliyor. Ekşi Sözlük’te “torku şişe bira 30cl” şeklinde açılan başlığın bir çeşit mizaha dönüştüğünü söylemek mümkün. Benzer şekilde daha önce yine Ekşi Sözlük’te açılan ve efsanevi rock grubu Queen’in 14 Temmuz 1987’de Afyon’da konser verdiğine dair başlık birçok kullanıcı tarafından gerçek sanılmış, teyit.org daha önce yayınladığı bir analizde bunun gerçek olmadığını da belirtmişti.

Torku alkollü içecek üretmiyor

Torku’nun internet sitesinde söz konusu firma tarafından üretilen içecekleri incelemek mümkün. İnternet sitesi incelendiğinde Torku tarafından herhangi bir bira üretilmediği anlaşılabiliyor.

TORKU BİRA ÜRETİYOR MU?

İşte Torku firmasının ürettikleri

Torku, Konya Şeker tarafından üretimi yapılan ürünlerin tek çatı altında toplandığı marka. Ürün portföyü şeker, şekerleme, çikolata, unlu mamüller, dondurulmuş ürünler, modern seracılık ürünleri, süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri ile bitkisel yağlardan oluşmaktadır.Üretimi Konya'nın merkez ilçelerinden Meram' da sürdürülmektedir.

Tarihçe
Torku markası, bir üretici kooperatifi olan Konya Şeker’in vizyoner bakış açısının sonucu olarak 2007 yılında ortaya çıktı. Arkasında 900 bin çiftçinin yer aldığı Konya Şeker’in şekerle başlayan çikolata çeşitlerine, bisküviye, lokuma, sert şekerlemeye, helvaya, et ve süt ürünlerine hatta dondurulmuş gıdaya kadar uzanan geniş bir ürün yelpazesini Torku markası altında üretmeye başlamasının temel iki amacı vardı. Konya Şeker, Torku markasıyla hem üretici ortaklarının refahını artırmayı hem de tüketicilere tohumundan ambalajına her adımını kontrolü altında tuttuğu %100 doğal, güvenli, kaliteli ürünler sunmayı hedefledi. Konya Şeker’de, 1999 yılında Recep Konuk’un başkanlığa seçilmesiyle tarım ve sanayi entegrasyonunda sağlam adımlar atılmaya ve bu hedefe yönelik yatırımlar tek tek hayata geçmeye başladı.

İlk adım 1950’li yılların en zorlu şartlarında kurulup ülke ekonomisine yıllarca büyük bir özveriyle hizmet etmiş Konya Şeker Fabrikası’nda atıldı. Fabrika, 50 milyon dolarlık yatırımla rehabilite edildi ve üretimin verimliliği artırıldı. 2003 yılında dünyanın en modern şeker fabrikalarından biri olan Çumra Şeker Fabrikası ile birlikte toplam 11 tesisten oluşan Çumra Şeker Entegre Tesisleri’nin temeli atıldı ve bu dev yatırım 2004 yılında faaliyete girdi. Bu adımlarla Konya Şeker, iki fabrikasında Türkiye’deki toplam şeker üretiminin yüzde 25’ini gerçekleştirmeye başladı. Bu üretim gücü, yönetimin vizyoner bakışıyla birleşerek katma değerli son tüketiciye yönelik yeni ürünlerin çoğalmasını ve hepsinin tek bir çatı marka altında toplanmasını sağladı.

Sertifikalar (TSE)

Helal Gıda Sertifikaları
Et ve Et Mamülleri Helal Gıda Uygunluk Belgesi
Süt ve Süt Mamüleri Gıda Uygunluk Belgesi
Çikolata, Kokolin Helal Gıda Uygunluk Belgesi
Kakaolu Fındık Ezmesi Helal Gıda Uygunluk Belgesi
Panagro Helal Belgesi
Sert Şeker, Tahin Helvası, Lokum Helal Gıda
Uygunluk Belgesi

Standart Kristal Beyaz Şeker, Kesme Beyaz Şeker,
Sıvı Şeker Helal Gıda Uygunluk Belgesi

Torku, bira üretiyor mu? Craft Beer nerede satılıyor, kaç para? ile ilgili etiketler bira
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.