Toraman kimdir? Berken Şal kimdir?

Kanal D ekranlarında yayınlan Mehmed Bir Cihan Fatihi izleyiciler tarafından hayranlıkla izleniyor. Oyuncu kadrosunda birçok deneyimli isimin bulunduğu dizi kısa süre içerisinde ekranların vazgeçilmeyen dizileri arasında yerini aldı. Kadroya bir isim dahil oldu. Toraman karakterini canlandıracak olan Berkan Şal Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi kadrosuna girdi. Peki Toraman kimdir? Berkan Şal kimdir? Kaç yaşında? Hangi dizilerde oynadı? Detaylar haberimizde...

Reyting yarışında birçok yapımı geride bırakan Mehmed Bir Cihan Fatihi zirvenin sahipleri arasında yer alıyor. Heyecanlı bölümleriyle soluksuz izlenen dizinin güçlü oyuncu kadrosuna bir isim daha katıldı. Birçok yapımda yer alan Berkan Şal Medmed Bir Cihan Fatihi dizisine girdi. Şal dizide Toraman karakterini canlandıracak. Herkes hem Şal'ın yaşamını hem de karakterinin kim oladuğunu merak ediyor. Peki Toraman kimdir? Berkan Şal kimdir? Kaç yaşında? Hangi dizilerde oynadı? Merak edilen soruların cevapları deatyları ile haberimizde...
 
Toraman kimdir? Berken Şal kimdir?
 
 
TORAMAN KARAKTERİ
 
Aslen bir demirci ustası olan, cesur gözü kara ve açık sözlü Toraman; zamanında Murad Han’ın yanında kılıç sallamış yiğit bir askerdir. Murad Han’a olan sadakati yüzünden Edirne’de işlediği bir cinayet onu Konstantiniyye’de kaçak olarak yaşamak zorunda bırakmış ancak Konstantiniyye topraklarında mahsur kalan Sultan Mehmed’le yollarının kesişmesiyle birlikte artık Toraman’ın yolu, Sultan Mehmed’in yolu olmuştur.
 
BERKAN ŞAL
 
1 Ocak 1969 yılında terzi bir anne ve otobüs şirketi işletmecisi bir babanın çocuğu olarak Ankara Yenidoğan'da dünyaya geldi. 21 yaşına kadar çeşitli işlerle uğraştı daha sonra Altındağ Belediyesi'nin tiyatro kursları ile oyunculukla tanıştı. Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro ve Oyunculuk Bölümünü kazandı fakat imkansızlıklar nedeniyle üçüncü sınıfta okulu bıraktı. Hayatına çeşitli mekanlarda ses yönetmeni, DJ ve işletmeci olarak olarak devam ederken, yolları Erdal Beşikçioğlu ile kesişti ve Erdal Beşikçioğlu'nun ısrarıyla bir tiyatro oyunuyla oyunculuğa geri döndü. Ankara'da doğup büyüdüğü ve Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi dizisinin de Ankara odaklı bir dizi olması sebebiyle teklif almış ve profesyonel oyunculuk kariyeri bu dizide "Akbaba" karakteri ile başlamıştır."Akbaba" tuhaf ruh hallerine sahip olan ve tıbbi bilgisi çok iyi bir polis karakteridir.
 
 
FİLMOGRAFİSİ
 
Behzat Ç. Ankara Yanıyor (2013) - İsmet Arif Karasu (Akbaba)
Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm (2011) - İsmet Arif Karasu (Akbaba)
Biz Bir Dolaşalım (2005)
 
ROL ALDIĞI TİYATRO OYUNLARI
 
Mojo
Mezarsız Ölüler
Woyzeck Masalı
 
OYNADIĞI DİZİLER
 
46 Yok Olan * 46 Yok Olan (2016) - Salim
Reaksiyon (2014) - Ceset Tayfun
Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi (2010-2013) - İsmet Arif Karasu (Akbaba)
Payitaht: Abdülhamid (2017) - Hiram
 
DELİBAŞ KARAKTERİ
 
Mehmed’in fedaisi... Canını sultanının canına, ruhunu ruhuna katmış, daha o konuşmadan ne istediğini anlayacak kadar aşina olmuş bir cengaver. Delibaş dünyada Sultanından başka kimseyi sevmemiş, sevmeyi de istememiştir. Ne parayı, ne köşkleri, sarayları gözü görmemiş; bilakis hepsinden kaçmak, sultanıyla seferlere çıkmak, akınlar yapmak çekmiştir yüreği... Ama ne oldum dememeli, ne olacağım demeli misali, Delibaşın deli yüreği aşkla imtihan olacaktır. Hem de hiç aşık olmaması gereken, aksine bulduğu yerde öldürmesi gereken birisine
 
ÇANDARLI HALİL PAŞA
 
Sultan Mehmed’e babasından yadigar kalan Veziriazam... Devlette Osmanlı ailesinden sonra gelen en güçlü ailenin, Çandarlı ailesinin temsilcisi... Sultan Murat ölürken Çandarlı’ya, “Mehmed’in Konstantinapolis hayalinin devleti ateşe atmasına müsaade etme” diye vasiyet eder. Çandarlı’nın büyük çelişkisi böyle başlar. Bir tarafta dünyada en saygı duyduğu adama verdiği söz, öte tarafta yüreği Konstantinapolis ateşiyle yanan Sultanı Mehmed... Bir babayla oğulun arasında sıkışmış kalmış, Devleti için en hayırlısını ümit eden bir adamdır Çandarlı... Ama verdiği söz onu Mehmed’le karşı karşıya getirecek, belki de sultanına ihanete mecbur edecektir.
 
MEHMED BİR CİHAN FATİHİ
 
Kadim şehir yüzyıllar boyunca defalarca kuşatılmış; ama ne toplar güçlü surlarında tek bir gedik açabilmiş ne de Haliç’in devasa zinciri düşman gemilerine geçit vermiştir. Üstelik Mehmed şehri almak istiyorsa yalnız Bizans İmparatorluğu'na ve arkasındaki Hristiyan âlemine karşı değil, devlet içindeki en büyük muhalifi kudretli veziriazam Çandarlı Halil Paşa’ya karşı da mücadele etmek zorundadır.
 
Çağının çok ötesindeki bu büyük Sultan parlak zekâsı, askeri ve stratejik dehası, aklı ve zafere olan inancıyla, her türlü engeli aşarak ilerler. Tahta çıktıktan iki yıl sonra şehri kuşatır, yalnızca 53 gün süren bir kuşatmanın ardından, “imkânsız” denileni başararak Konstantinopolis’i fetheder.  En büyük hayalini gerçekleştirerek adını tarihe yazdırır. O günden sonra Fatih namıyla anılan Sultan Mehmed Han, bu zaferiyle yeni bir çağın kapısını aralar ve yüzyıllar boyunca kıtalara hükmedecek olan büyük bir Cihan İmparatorluğu'nun da temellerini atar.
 
MEHMED BİR CİHAN FATİHİ 5.BÖLÜM ÖZETİ
 
Zağanos Paşa, sakladığı sırrın Mehmed tarafından keşfedilmesi endişesiyle son bir hamle yapar. Ama, bu hamle onu Çandarlı Halil Paşa’nın eline düşürecektir.Bu esnada Konstantiniyye’den, Mara Hatun’la ilgili gelen haber Sultan Mehmed’i harekete geçmeye zorlar. Sultan Mehmed ve İmparator Konstantinos tekrar karşı karşıya geleceklerdir. 
 
OYUNCULAR
 
Kenan İmirzalıoğlu (Mehmed), Çetin Tekindor (Çandarlı Halil Paşa), Gürkan Uygun (Delibaş), Büşra Develi (Eleni), Hazal Filiz Küçükköse (Melike),Ertan Saban (İmparator Konstantinos), Funda Eryiğit (Evdokya), Sedef Avcı (Leyla), İsmail Demirci (Şehzade Orhan), Atsız Karaduman (Zağanos Paşa), Burak Tamdoğan (Şahabettin Paşa), Kaan Çakır (İshak Paşa), Meral Çetinkaya (Daye Hatun), Altan Erkekli (Mimar Muslihuddin), İdil Fırat (Mara Hatun), Toprak Sağlam (Teodora), Serdar Orçin (Demetrios), Yavuz Sepetçi (Notaras), Leyla Tanlar (Esleme), Mert Yazıcıoğlu (Korkut), Taner Birsel/Konuk Oyuncu (Sultan II. Murad)

 

 

Toraman kimdir? Berken Şal kimdir? ile ilgili etiketler Berkan Şal toraman kimdir kaç yaşında
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.