Tophane Müşiri Zeki Paşa Yalısı ne kadar? Kimler kaldı?

Tophane Müşiri Zeki Paşa Yalısı ne kadar? İstanbul'un dikkat çeken yalılarından olan Tophane Müşiri Zeki Paşa Yalısı, satışa çıkarıldı. Rumelihisarı Mahallesi'nde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün hemen altında yer alan yalının satış fiyatı ise dudak uçuklattı. Peki Tophane Müşiri Zeki Paşa Yalısı ne kadar? Detaylar haberimizde...

Tophane Müşiri Zeki Paşa Yalısı ne kadar? 23 oda, 5 salon ve 8 banyolu 130 yıllık Tophane Müşiri Zeki Paşa Yalısı satışa çıkarıldı.Sarıyer ilçesi Rumelihisarı Mahallesi'nde olan yalı rekor ücret ile satışta. Peki Tophane Müşiri Zeki Paşa Yalısı ne kadar?

'Filinta Mustafa' olarak anılan Tophane Müşiri (Mareşal) Zeki Paşa için yaptırılan şato görünümlü yalı, 550 milyon TL’ye alıcı bekliyor.

Tophane Müşiri Zeki Paşa Yalısı ne kadar? Kimler kaldı?

Sultan II. Abdülhamid nazırlarından 'Filinta Mustafa' olarak anılan Tophane Müşiri Zeki Paşa için yaptırılan şato görünümlü yalı, 1981'de 650 milyon liraya satışa çıkarıldı. Satışı Arap ülkelerine duyurabilmek için o dönem Arapça ve İngilizce broşür bastırıldı. Yalı, 2011'de yılında 200 milyon liraya yeniden satışa çıkarıldı. Ancak istenilen değere ulaşılamayınca satış gerçekleşmedi, mülk sahibi de satıştan vazgeçti. 2 yıl önce yeniden yalının satışına karar verildi. Yalının satış ilanı, 1 Ekim'de ise güncellendi. Ayıkcan Emlak Gayrimenkul Danışmanı Sinem Ayıkcan Yılmaz, "Özellikle Körfez ülkelerinden yoğun ilgi var. Ancak fiyatta anlaşamadık. Boğaz'da şu anda satılık 52 yalı var" dedi..

Tophane Müşiri Zeki Paşa Yalısı ne kadar? Kimler kaldı? - Resim : 2

YALIDA KİMLER KALDI?

Tarihi yalıda, Zeki Paşa ve ailesinin yanı sıra, şu anki İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın dedesi olan damadı Ali Kemal de kaldı. Zeki Paşa daha sonra yalıyı Sultan Vahdettin’in kızı Sabiha Sultan’a sattı.

YALININ VERGİSİ 5,5 MİLYON

Türkiye’nin en pahalı gayrimenkulü olarak gösterilen yalı için, söz konusu fiyata satıldığı ve tapuya işlendiği takdirde yıllık 5,5 milyon TL değerli konut vergisi ödenecek.

 

Tophane Müşiri Zeki Paşa Yalısı ne kadar? Kimler kaldı? ile ilgili etiketler yalı Tophane Müşiri Zeki Paşa Yalısı
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.