TJK yarış ikramiyelerinde çifte standart mı uyguluyor?

Türkiye Jokey Kulübü’nün (TJK) İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Adana yarışlarında, ikramiyelerinin eş değer yarışlarında uyguladığı yarış ikramiye bedellerini, Şanlıurfa, Elazığ ile Diyarbakır yarışlarında uygulamaması protestoya neden oldu. Şanlıurfalı at sahipleri, 1 Ocak günü koşulması gereken yarışlarını deklareleri yapmayarak protesto etti. Aynı at sahipleri, bu sabah yapılması gereken 3 Ocak 2024 çarşamba gününe ait yarışlara da atlarını deklare etmedi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

At yarışı camiası, Şanlıurfa’lı atçıların protestosu ile çalkalanıyor. Türkiye Jokey Kulübü’nün yarış ikramiyelerinde ki farklı kararı, at yarışı camiasında protestoya neden oldu.

ŞANLIURFALI AT SAHİPLERİ KOŞULARI PROTESTO EDİYOR

At yarışı camiasında protestoya neden olan gelişmenin, Türkiye Jokey Kulübü’nün aldığı keyfi karar ile olduğu ifade edildi. Bu kararın, özellikle başta Şanlıurfa’da ki at sahipleri olmak üzere, jokey, antrenör seyis ve aprantileri mağdur ettiği belirtildi. Bu nedenle Şanlıurfalı At sahipleri, 1 Ocak 2024 Pazartesi günü Şanlıurfa’da koşulması gereken yarışları deklareleri yapmayarak protesto etti. Yine aynı at sahipleri, bu sabah yapılması gereken 3 Ocak 2024 Çarşamba gününe ait yarışlara da atlarını deklare etmeyerek protestolarını sürdürüyor.

TJK YARIŞ İKRAMİYELERİNDE ÇİFTE STANDAR MI UYGULUYOR?

İddialara göre, Türkiye Jokey Kulübü, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Adana yarışlarında, ikramiyelerinin eş değer yarışlarında uyguladığı yarış ikramiye bedellerini, Şanlıurfa, Elazığ ile Diyarbakır yarışlarında uygulamıyor. Şanlıurfalı at sahipleri,yarışseverlerin oynadığı bahislerin toplamında elde edilen tevzi rakamları aynı olduğu halde, Adana’da eşdeğer yarışta verilen yarış ikramiyelerinin, Şanlıurfa’da yüzde 60-70 seviyelerinde verilmesinin çifte standartta neden olduğunu öne sürüyor. Aynı at sahipleri,yarışçılık camiasının içinde barındırdığı bir çok emekçinin doğu illerinden çıktığını belirterek,bunun kabul edilebilir bir karar olmadığını savunuyor.

TEVZİ VE YARIŞ GÜN SAYISI DÜZENE KADAR PROTESTO DEVAM EDECEK!

Öte yandan, Şanlıurfalı at sahipleri 2024 yılındaki Şanlıurfa yarış gün sayılarını yeterli bulmadıklarını ve 1 Ocak’tan başlayarak, 24 Haziran’a kadar süren daha uzun bir yarış sezonu istediklerini bildirdiler. At sahipleri çeşitli atçılık derneklerinden protestolarına destek bulamamalarına rağmen, protestolarını tevzi düzenlemesine kadar kararlı olduklarını söylüyorlar. Bu arada, Şanlıurfa’da ki at sahiplerinin eylemi hakkında, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Türkiye Jokey Kulübü kanadından henüz resmi bir açıklama yapılmaması dikkati çekti.

TJK yarış ikramiyelerinde çifte standart mı uyguluyor? ile ilgili etiketler Şanlıurfa TJK
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.