Yaşlı istismarına kim 'dur' diyecek!

Başta TikTok olmak üzere birçok sosyal medya platformunda son dönemlerde yaşlılara yönelik suistimaller çoğaldı. Birkaç beğeni fazla alabilmek, dikkatleri üzerine çekebilmek adına büyüklerini videolarda çeşitli hareketlerle rencide eden kullanıcılara birçok tepki geldi.

Geçtiğimiz günlerde bir TikTok kullanıcısı, babaannesine yaptığı sözde 'şaka' ile sosyal medyada büyük tepki toplamış, bilgisayarın mouse'unu telefonmuş gibi uzatıp dalga geçmişti. Yaşlı kadının torununa bakışları yürekleri dağlamıştı.

Skandal görüntülere bir yenisi daha eklenmiş, bir torunun; anneannesini kandırıp başında yumurta kırması sosyal medyada büyük tepkilere neden olmuştu.

Sanatçılar başta olmak üzere skandal görüntülere tepki yağmıştı.

YAŞLILARA SUİSTİMAL DURMUYOR!

Sosyal medya platformu TikTok'ta yayınlanan yeni görüntülerde, yaşlılara yönelik istismarın başka boyutları ortaya çıktı.

 Yaşlı istismarına kim 'dur' diyecek! - Resim : 2

'BAKANLIK DEVREYE GİRMELİ'

Öte yandan gazeteci Recep Yeter, geçtiğimiz günlerde sosyal medyadaki TikTok vs gibi uygulamalardaki yaşlılara yönelik suistimallere artık bir 'dur' denilmesi gerektiğini bildirerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Aile Bakanlığı'na çağrıda bulundu.

Yeter, Twitter'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve Aile Bakanlığını etiketleyerek "Sosyal medyada (TikTok vs) yaşlılara yönelik yakınlarının suistimalleri bardağı taşırdı. Artık dur denilmeli. Videoların nerede ve nasıl paylaşıldığından HABERLERİ ve RIZALARI yok. Yaşlılar da çocuk hükmündedir. Aile Bakanlığı devreye girmeli." ifadelerini kullandı.

İşte o paylaşım:

 Yaşlı istismarına kim 'dur' diyecek! - Resim : 4

Yaşlı istismarına kim 'dur' diyecek! ile ilgili etiketler TikTok Sosyal Medya yaşlı torun

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.