TikTok kapatılacak mı? TikTok'a yasak mı geliyor? TikTok neden kapatılacak?

Türkiye'nin en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan TikTok'un kapatılma ihtimali, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman'ın açıklamaları sonrasında gündeme geldi. Bu bağlamda, TikTok'un kapatılıp kapatılmayacağı ve neden kapatılacağı arama motorlarında araştırılıyor. Peki, TikTok kapatılacak mı? TikTok'a yasak mı geliyor? TikTok neden kapatılacak? İşte, TikTok'un kapatılıp kapatılmayacağı hakkında merak edilenler...

Sosyal medya platformları arasında popülerliğini sürdüren TikTok'un yasaklanıp yasaklanmayacağı konusundaki spekülasyonlar, Kişisel Verileri Koruma Kurulu'nun (KVKK) veri güvenliği açığı iddiaları üzerine başlattığı soruşturmanın ardından gündeme geldi. Peki, TikTok kapatılacak mı? TikTok'a yasak mı geliyor? TikTok neden kapatılacak? İşte, Türkiye'de TikTok'un yasaklanıp yasaklanmayacağı sorularının cevabı!

TikTok kapatılacak mı? TikTok'a yasak mı geliyor? TikTok neden kapatılacak?

TikTok kapatılacak mı?

Geçtiğimiz aylarda KVKK'nın TikTok hakkında başlattığı soruşturmanın sebepleri arasında, platformun veri güvenliği açığı iddiaları bulunmaktadır. Ancak, bu soruşturmanın TikTok'un kapatılmasıyla sonuçlanıp sonuçlanmayacağı hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır.

TikTok neden kapatılacak?

Son günlerde Türkiye gündemini meşgul eden "Laz kızı" olayının ardından TikTok'ta benzer skandalların yaşanması, platformun güvenilirliği konusunda endişeleri artırmış durumda. Özellikle orta yaşlı bir kadının platformda skandal ifadeler kullanması, TikTok'un içerik denetimi konusundaki sorunları gündeme taşımıştır.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman açıklama yaptı!

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, yaptığı açıklamada TikTok'un da aralarında bulunduğu sosyal medya platformlarına yönelik bir torba yasa çalışması yürütüldüğünü ifade etti. Yayman, yasa kapsamında uymayan platformlara lisans iptali gibi ciddi yaptırımların masada olduğunu belirtti. Ayrıca, TikTok'un Türkiye ve Avrasya Temsilcisi Emir Gelen'in 7 Aralık tarihinde TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'na davet edileceğini ve konuyla ilgili açıklama yapacağını da duyurdu.

Yayman, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "TikTok başta olmak üzere dijital mecralarda Türk toplumunun aile yapısını bozmaya yönelik, ahlakımıza, kültürümüze, çocuklarımıza ve kadınlarımıza yönelik hiçbir şekilde tasvip etmeyeceğimiz bir takım yayınları, bir takım görüntüleri kınıyoruz, lanetliyoruz."

TikTok'a yasak mı geliyor?

Torba yasa kapsamında sosyal medya fenomenleri olarak adlandırılan kişilere yönelik gelirlerin araştırılması, muhasebeleştirilmesi ve vergilendirilmesi konusunda ciddi adımlar atılacağını belirten Yayman, özellikle TikTok başta olmak üzere dijital mecralarda ahlaki değerlere aykırı uygulamalara karşı sert tedbirler alınacağını vurguladı.

TikTok kapatılacak mı? TikTok'a yasak mı geliyor? TikTok neden kapatılacak? ile ilgili etiketler TikTok
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.