Ticaret Bakanlığından ticaret uzman yardımcılığı giriş sınav ilanı yayınlandı. Kadro sayısı ve şartları

Ticaret Bakanlığından ticaret uzman yardımcılığı giriş sınav ilanı yayınlandı. Ticaret Bakanlığında Genel İdare Hizmetleri Sınıfından 8 inci ve 9 uncu derece kadrolara atanmak üzere, giriş sınavı ile Ticaret Uzman Yardımcısı alınacaktır. Kadro sayısı, sınav şartları ve sınav tarihi gibi tüm ayrıntılar haberimizde.

Ticaret Bakanlığından ticaret uzman yardımcılığı giriş sınav ilanı İŞKUR üzerinden yayınlandı.

Alınacak Ticaret Uzman Yardımcısı için giriş sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere 2 aşamalı yapılacaktır.

Ticaret Bakanlığında Genel İdare Hizmetleri Sınıfından 8 inci ve 9 uncu derece kadrolara atanmak üzere, giriş sınavı ile aşağıda belirtilen alanlarda ve sayılarda Ticaret Uzman Yardımcısı alınacaktır.

Ticaret Bakanlığından ticaret uzman yardımcılığı giriş sınav ilanı yayınlandı. Kadro sayısı ve şartları

Giriş sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere 2 aşamalı yapılacaktır.

Yazılı sınava, aşağıda belirtilen her bölüm için karşılarında belirtilen KPSS puan türünden başarı sırasına göre kontenjan sayısının 20 katına kadar aday çağrılacaktır. Çağrılan son sıradaki aday ile eşit puana sahip adayların tamamı yazılı sınava çağrılacaktır

SINAVA KATILMA ŞARTLARI

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (01.01.1987 ve daha sonra doğanlar başvurabilecektir.)

Başvuru tarihinde geçerli ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından, yukarıdaki tabloda belirtilen ilgili KPSS puan türünden 70 ve üzeri puan almak

Başvurular 07.11.2022-16.11.2022 tarihleri arasında dijital ortamda e-Devlet (Ticaret Bakanlığı / Kariyer kapısı) ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden gerçekleştirilecektir. Posta ile veya diğer şekillerde yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

Adaylar söz konusu bölümlerden yalnızca birisi için başvuruda bulunabileceklerdir.

Yazılı sınav 11.12.2022 tarihinde Ankara’da yapılacak olup sınav yeri ve saati adayların sınav giriş belgelerinde belirtilecektir.

Sözlü sınav Ankara'da yapılacak olup sözlü sınavın tarihi ve yeri, yazılı sınav sonucu ile birlikte Bakanlığımız kurumsal internet sitesinden (www.ticaret.gov.tr) ilan edilecektir. 

Yazılı sınava katılmaya hak kazanan adaylardan 100 TL sınav ücreti tahsil edilecek olup sınav ücretini yatırmayan adaylar yazılı sınava alınmayacaktır. Sınav ücreti yazılı sınavı gerçekleştirecek üniversite tarafından tahsil edilecek olup ücretin yatırılacağı banka ve hesap numarasına ilişkin hususlar Bakanlığımız web sayfasından ve söz konusu üniversite tarafından ayrıca ilan edilecektir.

(Başvuru sırasında herhangi bir ücret tahsil edilmeyecektir.)

TİCARET UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAV İLANI TAM METNİ İÇİN TIKLAYIN

 

 

 

Ticaret Bakanlığından ticaret uzman yardımcılığı giriş sınav ilanı yayınlandı. Kadro sayısı ve şartları ile ilgili etiketler Ticaret Bakanlığı memur alım ilanı personel alım ilanı İŞKUR
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.