Tıbbi Sekreter Ne İş Yapar? 29 Kasım Dünya Tıbbi Sekreterler Günü Nedir?

Sağlık sisteminin en önemli parçalarından biri olan tıbbi sekreterlik, sağlık kuruluşlarında ve özel muayenehanlerde hasta kayıtı tutma, kabul ve genel ofis işleyişini sağlar. Peki 29 Kasım Dünya Tıbbi Sekreterlik günü nedir?

Dünya Tıbbı Sekreterler Günü, her yıl 29 Kasım'da kutlanıyor. Hasta yakınları ve sağlık çalışanları arasında adeta bir köprü görevi üstlenen tıbbi sekreterler, sağlık kuruluşlarının da en önemli parçalarından biridir. Hasta kabul ve kayıt da dahil kurum içi işleyişte önemli bir yer tutan tıbbi sekreter olabilimek için hangi bölüm okunmalıdır?

29 KASIM DÜNYA TIBBI SEKRETERLER GÜNÜ

Sağlık kuruluşlarında sıklıkla rastladığımız ve hastaların ilk iletişim kurduğu kişilerden olan tıbbı sekretelerin mesleğe olan emeklerini hatırlamak ve hatırlatmak için kutlanan 29 Kasım Dünya Tıbbi Sekreterler Günü bu yıl da bu mesleği yapan herkesin yüzünü güldürdü.

Tıbbi Sekreter olabilmek için Tıbbi Dökümantasyon ve Sektererlik bölümünü okumak gerekir. Peki Tıbbi sekreter ne iş yapar?

Hasta telefonlarını cevaplar, mesajları kaydeder ve hasta ile doktor arasında köprü vazifesi görür. Hastalarla gerekli durumlarda sigorta ve ödeme bilgilerini paylaşır. Hastaların randevu tarihlerini ayarlar. Evrak işlerinde hastaları yönlendirir ve hastalara yardımcı olur.

Tıbbi Sekreterlerin maaşları da çalıştıkları kuruma ve tecrübelerine göre değişmektedir. Ancak mesleğin zorluğunu da göz önüna alırsak bazı özel kurumlarda asgari ücretin 2 katına kadar maaş aldıkları söylenebilir.

Tıbbi Sekreter Ne İş Yapar? 29 Kasım Dünya Tıbbi Sekreterler Günü Nedir? ile ilgili etiketler Dünya Tıbbi Sekreterler Günü Sağlık Bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Bafa Gölü'nde pilotların kurtarılma anına ait görüntüler ortaya çıktı

Aydın Didim ilçesindeki yangına müdahale etmek için Bafa Gölünden su alırken bilinmeyen nedenle kırıma uğrayan Türk Hava Kurumu’na ait CL-125 tipi yangın söndürme uçağında bulunan personelin kurtarılma anları ortaya çıktı.