Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer kimdir? Yurt dışına mı kaçtı?

Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer kimdir merak ediliyor. Habertürk'ün haberine göre son 24 saatti kripto para borsası Thodex'in internet sistemleri kapalı durumda. Faruk Fatih Özer'in yaklaşık 2 milyar dolarla yurtdışına kaçtığı iddia edildi.

Kripto para dünyası bugün Thodex hikayesi ile sarsılıyor. Son yılların belki de en büyük dolandırıcılık hikayesine sahip olan ve son 24 saattir kapalı durumda olan Thodex kripto para borsasının kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında da araştırmalar devam ediyor.

Thodex kripto para borsasında işlem yapan yatırımcıların hesaplarına ve paralarına ulaşılamadığı belirtilirken son iddia ise Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer'in yurt dışına kaçtığı yönünde.

FARUK FATİH ÖZER KİMDİR?

Bir kripto para alım satım platformu olan Thodex'de 400 bin kişinin hesabının bulunduğunu ve bunlardan 391 bininin aktif hesap olduğunu kaydeden Özer, "Borsada aylık 100 milyar lira yani yaklaşık 12 milyar dolarlık işlem hacmi olduğunu öğrendik. Yaklaşık 2 milyar dolarlık bir paranın buharlaştığını hesaplıyoruz. Bu cumhuriyet tarihinin en büyük dolandırıcılık vakası" diye konuştu.

Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer kimdir? Yurt dışına mı kaçtı?

Şirket ortaklık için 4-5 gün süre istedi

Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer, Twitter, Instagram hesaplarını kapattı. Thodex internet sitesinde ise yeni ortaklık nedeniyle devir işlemi yapılacağı gerekçesiyle kullanıcıların önce 6 saat ardından ise dört-beş gün siteyi kullanamayacağını duyurdu. Thodex'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Son 2 yıllık süreçte kripto varlıklara duyulan ilginin artması ve büyük aktörlerin; sektöre dahil olması ile birlikte, borsaların büyümesi ve yeni adımlar atması da kaçınılmaz hale gelmiştir. İsmini anlaşma süreci tamamlandığında duyuracağımız; dünya çapında bilinirliği olan banka ve fon şirketleri; uzun süredir şirketimize yatırım yapmak istemekte ve ortaklık teklifinde bulunmaktadır. Sizlere daha iyi hizmet verebilmek adına gelen ortaklık teklifini olumlu değerlendirme kararı alınmıştır. Bu sürecin tamamlanabilmesi için işlemlerin durdurulup; devir sürecinin tamamlanması gerekmektedir. Süreç ise yaklaşık 4-5 iş günü sürecektir. Bu süre zarfında kullanıcılarımıza düzenli olarak bilgilendirme sağlanacaktır.”

Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer kimdir? Yurt dışına mı kaçtı? ile ilgili etiketler Bitcoin thodex kurucusu faruk fatih özer kimdir
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.