Tesla binlerce aracı 'kaza yapma riski var' diyerek geri çağırdı

Dünyanın en zengin iş insanı Elon Musk'ın CEO'luğunu yaptığı ve ABD'nin en büyük elektrikli otomobil markası olan Tesla, yazılımından kaynaklanan bazı sorunlardan dolayı Çin'deki 1 bin 684 adet, Model 3 aracı geri çağırdı.

Elektrikli araç üreticisi Tesla, Ocak 2019-Mart 2022 tarihleri arasında üretilen Çin’deki 14 bin 684 adet Model 3 aracı tespit edilen yazılım sorunları nedeniyle geri çağrıldı.

KAZA YAPMA RİSKİ VAR

Çin Devlet Piyasa Düzenleme İdaresi, geri çağrılacak araçlardan bin 850’sinin ithal edildiğini, 12 bin 834’ünün ise Çin’de üretildiğini belirtti. Yapılan açıklamada, araçlardaki takip modu açık olduğu sırada hız durumunun gözükmediği bu durumun sürücüleri yanıltabileceği ve kaza yapma riski oluşturabileceği ifade edildi.


Öte yandan, Tesla Nisan ayının başında Çin’de satılan 127 bin 875 adet Model 3 aracı yarıiletken parçalardaki potansiyel arızalar nedeniyle geri çağırmıştı.

 

Tesla binlerce aracı 'kaza yapma riski var' diyerek geri çağırdı ile ilgili etiketler Tesla Çin
GÜNÜN VİDEOSU

İşçi maaşlarını ödeyemeyen Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel içki ısmarladı!

İşçi maaşlarını ödeyememesiyle gündeme gelen Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, katıldığı bir eğlence programında herkese içki ısmarladı.