Tesla aracına 'tüp' taktı! Otomobili yolda giderken şarj etti!

Bir YouTuber, elektrikli otomobiliyle uzun yolculuk yapabilmek için Tesla marka aracının arkasına bir gaz jeneratörü kurarak elektrikli arabasının menzilini arttırmaya karar verdi.

YouTube'da Warped Perception adıyla anılan Matt Mikka, Tesla'sını değiştirmeye ve hareket halindeyken arabayı şarj edebilecek bir gaz jeneratörü eklemeye karar verdi. Daha sonra Tesla Model S'sini 1.800 millik bir yolculuğa çıkarmaya karar verdi ve yol boyunca herhangi bir elektrikli araba şarj noktasında durmadan aracını sürebildiği kadar sürdü.

Tesla Model S, piyasadaki en uzun menzilli elektrikli arabalardan biridir ve tek bir şarjla yaklaşık 405 mil yol kat edebilir. 

Ancak Matt Tesla'sını sevse de, düzenli olarak durup şarj etmekten pek hoşnut kalmadı. Çünkü aracı elektrikle şarj etmek için uzun bekleme sürelerine ihtiyaç duyuyordu. Bunun üzerine yeni projesini hayata geçirmek için işe koyuldu.

Mike, projeyi planlamak için beş yıl harcadığını ve bunun bir buçuk yılını Tesla'sına sığacak ve pilleri şarj edecek şekilde gaz jeneratörünü tasarlamakla geçirdiğini söyledi. 'Kablosuz' olarak nitelendirdiği Tesla'sını nasıl şarj edileceğini buldu, böylece hareket halindeyken ve diğer zamanlarda da pili şarj edebilecekti.

Sonunda Tesla'sıyla gidebileceği tüm yolu kat etti ve bitiş çizgisine ulaşmak için arabanın önerilen menzilinden 1.395 mil daha uzağa gitmeyi başardı. Elbette arabayı şarj etmek için durmamak araba için ilginçti ancak Matt jeneratörüne yakıt ikmali yapmak için yol üzerindeki bir benzin istasyonunda durmak zorunda kaldı.

Tesla aracına 'tüp' taktı! Otomobili yolda giderken şarj etti!

Ayrıca, gaz jeneratörünün aküyü şarj edebilmesi için arabasını günde yaklaşık beş ila altı saat şarj etmek zorunda kaldı.

Matt ayrıca, Tesla'nın enerji tüketimini azaltmaya çalışırken otoyolda çok yavaş sürdüğü için polis tarafından kenara çekildi ve başı belaya girdi.

Bunun da ötesinde, gaz jeneratörü oldukça gürültülüydü, bu da bir yolculuk sırasında can sıkıcı bir faktör oluşturuyordu ve elektrikli araba kullanmanın çevresel faydalarını ortadan kaldıracak kadar yakıt tüketiyordu.

Sonunda Matt, modifiye edilmiş arabanın "temelde işe yaramaz" olduğunu kabul etti, çünkü gaz jeneratörü tarafından şarj edilmeyi beklemek için bolca zamana ihtiyacı vardı.

YouTuber, kendisine 'nihai yol gezisi arabası' verecek daha iyi bir tasarım bulma umuduyla projeye yeniden başladığını söyledi.

Tesla aracına 'tüp' taktı! Otomobili yolda giderken şarj etti! ile ilgili etiketler Tesla YouTube
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.