Teröristler 90 kişiyi, 1,5 ton patlayıcı ile katletmiş!

Kabil'de 90 kişinin öldüğü bombalı saldırıda 1,5 ton patlayıcı kullanıldığı belirlendi. Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani ise bu saldırının hemen ardından 7'si Taliban mensubu 11 teröristin idamını onayladı.

Kabil'de 90 kişinin öldüğü bombalı saldırıda 1,5 ton patlayıcı kullanıldığı belirlendi. Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani ise bu saldırının hemen ardından 7'si Taliban, 4'ü Hakkani örgütü mensubu 11 teröristin idamını onayladı.

Devlet Başkanlığı kaynakları, Gani'nin saldırıdan bir gün sonra bu kararları imzaladığını ancak henüz kamuoyuna duyuru yapılmadığını belirtti.

Afganistan İstihbarat Teşkilatı, saldırının Hakkani örgütü tarafından, Pakistan istihbaratıyla irtibatlı hazırlandığını öne sürmüştü.

afganistan2

ÜST DÜZEY 4 İSİM AÇIĞA ALINDI

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, saldırıda ihmali olduğu iddia edilen 4 üst düzey güvenlik görevlisinin yetkilerinin askıya alındığı belirtildi. Yetkisi askıya alınanlar arasında 10. Bölge Komutanı da bulunuyor.

Konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğü vurgulanan açıklamada, ihmali olan başka yetkililerin de görevine son verileceği ifade edildi.

Sıkı güvenlik önlemleriyle korunan Vezir Ekber Han bölgesine bomba yüklü su tankerinin nasıl girdiği hala aydınlatılamazken bazı güvenlik birimlerinin ihmali olduğu ileri sürülüyor.

SALDIRIDA 1,5 TON PATLAYICI KULLANILDI

Bu arada 90 kişinin ölümüne neden olan saldırıda 1,5 ton patlayıcı madde kullanıldığını belirlendi..

Saldırının etkisi kilometrelerce uzaklıkta hissedilirken olay yeri yakınlarındaki ev, iş yeri, banka ve otellerin camları paramparça oldu.

Patlamanın şiddetiyle onlarca araç da kullanılamaz hale geldi.

Teröristler 90 kişiyi, 1,5 ton patlayıcı ile katletmiş! ile ilgili etiketler Kabil Afganistan
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.