'Terörden yargılananlar banka ortağı olabilir mi?'

Sabah yazarı Dilek Güngör, son yazısında Bankacılık Kanunu gereği bankaların kurucu ortaklarında aranan şartları hatırlatarak terör örgütü üyeliğinden yargılananların banka ortağı olup olamayacağını gündeme getirdi. Kanuna göre kurucuların bahse konu suçu işlememesi gerektiğine vurgu yapan Güngör, "FETÖ'nün en büyük finansörlerinden Boydaklar için bu madde geçerli değil mi?" diye sordu.

Sabah yazarı Dilek Güngör, Bankacılık Kanununda yer alan, "Bankaların kurucuları arasında devletin şahsiyetine, egemenlik alametlerine ve organlarının saygınlığına, devletin güvenliğine, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine, milli savunmaya karşı suç işleyenler ve bu suçlara iştirakten hükümlü bulunanlar yer alamaz." maddesini hatırlatarak, terör örgütünden yargılanan kişilerin banka ortağı olup olamayacağını gündeme getirdi.

FETÖ'NÜN EN BÜYÜK FİNANSÖRÜ İÇİN GEÇERLİ DEĞİL Mİ?

Güngör, "Peki Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) en büyük finansörlerinden Boydaklar için bu madde geçerli değil mi?" diye sordu.

Boydak ailesinin birçok ferdinin 2016'da Kayseri'de yapılan FETÖ soruşturması çerçevesinde tutuklandığını söyleyen Güngör, şöyle devam etti;

"Mahkemeler tutuklu sanıklar Hacı Boydak'a 11 yıl 10 ay 15 gün, Memduh Boydak'a 18 yıl, Şükrü Boydak'a 10 yıl, tutuksuz sanıklar Mustafa, Erol, Bekir ve İlyas Boydak ile Murat Bozdağ'a 7'şer yıl 6'şar ay hapis cezası verdi. Boydak Holding'e ait şirket hisselerinin müsaderesi (devlete aktarılması) kararı çıktı. O tarihten sonra holding bünyesindeki birçok şirket Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) yönetimine geçti. Türkiye Finans hisselerine ise dokunulmadı."

MAHKEME KARARI MI BEKLENİYOR?

Dilek Güngör, "Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) acaba Bankacılık Kanunu'na da aykırı olan bu durumun düzeltilmesi için kesinleşmiş mahkeme kararını mı bekliyor?" diye sordu.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

 

'Terörden yargılananlar banka ortağı olabilir mi?' ile ilgili etiketler FETÖ BDDK Banka dilek gungor
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.