Terken Hatun kimdir? Hatice Şendil kimdir?

Terken Hatun kimdir? Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde Terken Hatun karakterini canlandıran Hatice Şendil’in hayatı merak ediliyor. Hatice Şendil kimdir? Hatice Şendil kaç yaşında, nereli, evli mi? İşte Hatice Şendil ile ilgili bilinmeyenler...

Uyanış Büyük Selçuklu Terken Hatun kimdir? Terken Hatun, Melikşah’ın ilk eşidir. Karahanlı Devleti’nin kurucusu Tamgaç Han’ın kızı olması nedeniyle yaşanan bu evlilik ne kadar siyasi amaçlı görünse de Terken Hatun ve Sultan Melikşah’ın aşkı dillere destan olmuştur.

Sultan Melikşah’ın Terken Hatun’dan Dâvud, Ahmed, Mâh-Melek Hatun ve Mahmud adlı dört evladı dünyaya gelmiştir. Sultan Melikşah hayatını kaybettikten sonra Terken Hatun oğlu için siyasete girmek zorunda kalmıştı. Terken Hatun daha sonrasında hırsızların esiri olmuş ve devleti yönetme arzusu ile tehlikeli bir kadın haline gelmiştir.

HATİCE ŞENDİL KİMDİR?

2 Ağustos 1983 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Hatice Şendil, Türkiye güzelidir. Modellik ve mankenlikte yapmış olan Şendil, daha sonrasında Kurtlar Vadisi Pusu dizisi ile oyunculuk kariyerine ilk adımını atmıştır. Dila Hanım ve Kaderimin Yazıldığı Gün dizileri ile kariyerinde zirve yapan Hatice Şendil, yapımcı Burak Sağyaşar ile evlenmiş ve anne olduktan sonra uzunca bir dönem oyunculuğa ara vermek zorunda kalmıştır.

 

Terken Hatun kimdir? Hatice Şendil kimdir? ile ilgili etiketler Uyanış: Büyük Selçuklu Terken Hatun hatice şendil
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.