Teravih Vitirden sonra kılınır mı? Hangisi önce gelir? Diyanet'in teravih açıklaması

Teravih vitirden sonra kılınır mı merak ediliyor. Koronavirüs salgını dolayısıyla Ramazan'da kılınacak teravih namazları hakkında meraklı araştırmala devam ediyor. Diyanet İşler Başkanlığı'ndan teravih namazlarının evde kılınabileceği fetvası gelince vatandaşlar teravih namazının vaktini merak ediyor.

Teravih vitirden önce mi, sonra mı kılınır? Diyanet teravih namazlarının evde kılınabileceğini açıkladı. Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte de teravih namazlarının vakti sorgulanmaya başlandı.

TERAVİH VİTİRDEN SONRA KILINIR MI?

Teravih namazı, yatsı namazının sünneti olduğundan vitir vacip namazını teravihten önce veya sonra kılmak caiz olmakla birlikte önce Teravih namazını sonra da vitir vacip namazını kılmak, daha faziletlidir.Kabul edilen görüş Teravih namazının yatsıdan sonra vitirden önce kılınmasıdır.

Vitir vacip namazını teravihten önce kılmak caiz olmakla birlikte,Cemaate teravihin yarısında katılan kimse,imam vitir vacip kılarken ona tabi olur vitiri kılar.daha sonra Yetişemeyip kalan rekatlerini tamamlar.

Aynı şekilde evinde tek başına kılan kimse vitir namazını kıldıktan sonra unutarak kılmadığı rekatı olduğunu hatıorlasa vitir namazından sonra kalkıp eksik kıldığı rekatlerini tamamlayabilir.

 

Teravih Vitirden sonra kılınır mı? Hangisi önce gelir? Diyanet'in teravih açıklaması ile ilgili etiketler İzmir Bizim Hikaye teravih vitirden sonra kılınır mmı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.