Teokrasi ne demektir? TDK teokrasi sözlük anlamı nedir?

Tarih derslerinin yanı sıra, günlük hayatta da sıklıkla duyduğumuz bir kavram olan teokrasinin ne anlama geldiği büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, teokrasi ne demektir? İşte TDK teokrasi sözlük anlamı! Ayrıntılar haberimizde...

Fransızca kökenli bir kelime olan teokrasi, lise tarih derslerinden üniversiteye kadar en çok duyduğumuz kelimeler arasında yer alıyor. Teokrasi kelimesinin tanımını merak eden vatandaşlar, arama motorlarında, "Teokrasi ne demektir?" sorusunu büyük bir merakla araştırıyor. Peki, teokrasi ne demektir? Detaylar haberimizde...

Teokrasi ne demektir? TDK teokrasi sözlük anlamı nedir?

TEOKRASİ NE DEMEKTİR? İŞTE TDK TEOKRASİ TANIMI

Teokrasi kelimesi dilimizde sıklıkla karşımıza çıkan sözcükler arasındadır.

Teokrasi kelimesi Fransızca kökenlidir.

TDK’ye göre teokrasi kelimesi ise şu anlama gelmektedir:

"Siyasi iktidarın, Tanrı'nın temsilcileri olduklarına inanılan din adamlarının elinde bulunduğu toplumsal, siyasi düzen, din erki"

Teokrasi, en basit tanımlamayla dine dayalı yönetim biçimidir. Yani dini otorite organlarının devleti yönetmesi biçimidir. Devlet yönetiminde olduğu gibi hukuk sistemi de dini kurallara dayanır. Bu sistemde hukuk sisteminin en üst mercii de dini otoritelerdir.

TEOKRASİ ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Teokratik monarşi, İçerisinde hem teokrasi hem de monarşinin yer aldığı siyasi yönetim biçimi. Yönetimin tek kişinin egemenliği altında toplanması ama aynı zamanda da din kurallarına uyan bir yönetim anlayışının kabul edilmesi.

 

 

Teokrasi ne demektir? TDK teokrasi sözlük anlamı nedir? ile ilgili etiketler teokrasi monarşi tdk
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.