Temporal Lop Epilepsi nedir?

İstanbul Kent Üniversitesi Mütevelli Heyeti, Beykoz'daki evinde ölü bulunan eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz'ın "Temporal Lop Epilepsi" hastalığı dolayısıyla felce doğru ilerleyen komplikasyonları nedeniyle ağır stres altında bulunduğunu bildirdi. İstanbul Kent Üniversitesi Mütevelli Heyeti, Beykoz'daki evinde ölü bulunan eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz'ın vefatı nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Beykoz'daki evinde ölü bulunan Yavuz Yılmaz'ın vefatı nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Peki, Temporal Lop Epilepsi hastalığı nedir? Tedavisi var mı? Belirtileri nelerdir? Detaylar haberimizde...

Üniversitenin icra kurulu üyesi olan Yavuz Yılmaz'ın bir süredir "Temporal Lop Epilepsi" hastalığından muzdarip olduğu ve tedavi gördüğü belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Hastalığın doğal süreci çerçevesinde oluşan son dönemde giderek ağırlaşan ve felce doğru ilerleyen komplikasyonları nedeniyle ağır stres altındaydı. Bu manevi baskıya dayanamayarak 16 Aralık 2017 günü hayata veda eden çok sevgili Yavuz Yılmaz'ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Hatırası ve üniversitemize yaptığı katkılar her zaman hatırlanacaktır. Nur içinde yatsın." Peki, Temporal Lop Epilepsi hastalığı nedir? Tedavisi var mı? Belirtileri nelerdir? Detaylar haberimizde...

epilepsi_nedir

TEMPORAL LOB EPİLEPSİ NEDİR?

Epilepsi genellikle altta yatan nörolojik bir bozukluğun belirtisidir ve tek başına hastalık değildir. Temporal lob nöbetler, beynin her iki temporal lobundan kaynaklanan nöbetler olarak açıklanmaktadır. Temporal loblar; duyguları, savaşma ya da kaçma tepkilerini işler ve kısa süreli hafıza için çok önemlidir.

AIWEAUEGAERGBERHGBERHGE

TEMPORAL LOB EPİLEPSİ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Temporal lobdan kaynaklanan basit parsiyel nöbetlerde çok çeşitli belirtiler görülebilir. Sık rastlanan belirtiler ani korku, daha önce olmuş bir olayı olmamış gibi veya olmamış bir olayı olmuş gibi hissetme, daha önce tanımadıklarını tanırmış gibi, tanıdıklarını tanımazmış gibi hissetme, hoş olmayan kokular, baş dönmesi, uğultulu sesler, tadlar ve mideden yukarı doğru yükselen tarifi güç bir his olabilir. Bu belirtiler aura olarak adlandırılır ve eğer bunu izleyen büyük nöbet (sekonder jeneralize tonik klonik nöbet) oluyorsa, kişiyi tedbir almak için uyaran bir ön belirti olarak kişiyi büyük nöbet için tedbir olamayı uyaran bir ön belirti olması yönünden faydalı olur.

TEMPORAL LOB EPİLEPSİ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Bir uyarı olarak temporal lob nöbetinden önce aura olarak bilinen alışılmadık bir his yaşanabilir. Temporal lob nöbetleri olan herkes auraları yaşamaz ve auraları yaşayanlar da bunları hatırlamayabilir. Aura aslında küçük bir nöbetin ta kendisidir. Gözlemlenen bilinci ve tepki verme yeteneğini bozan nöbetin içine yayılmaz. Aura örnekleri şunlardır:

Ani bir sebepsiz korku hissi

Deja vu deneyimi (o an yaşanan şeyin daha önce de olduğu hissi)

Aniden oluşan garip bir koku veya tat

Karın bölgesinde yükselen bir his

Temporal lob nöbetleri yaşayan insanlar nöbet sırasında kısmen bilinçli kalabilir, ama aynı zamanda etrafında olanların farkında olmaz ve çoğunlukla ne olduğunu hatırlamaz. Temporal lob nöbeti genellikle 30 saniye ila iki dakika sürer.

Temporal lob nöbetlerinin belli başlı özellikleri şunlardır:

Çevrenin farkında olmama

Sabit bakma

Dudak şapırdatma

Tekrarlanan yutma ya da çiğneme

Olağandışı parmak hareketleri, toplama hareketi gibi

Temporal lob nöbetinden sonra şunlar olabilir:

Kısa süreli zihin bulanıklığı ve konuşmakta zorluk çekme

Nöbet sırasında meydana gelen olayları anımsayamama

Başkası söyleyene kadar nöbet geçirdiğinin farkında olmama

Aşırı vakalarda, temporal lob nöbeti olarak başlayan şey bir grand mal (tonik-klonik) nöbetine dönüşebilir (çırpınma ve bilinç kaybıyla kendini belli eder).

YAVUZ YILMAZ EVİNDE İNTİHAR ETMİŞTİ

Beykoz Konakları'ndaki ikametinde silahla hayatına son veren eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz'ın ölümüyle ilgili İcra Kurulu üyesi de olduğu İstanbul Kent Üniversitesi'nden açıklama geldi.

abdurrahim_albayrak_ne_dedA

ABDURRAHİM ALBAYRAK AÇIKLAMALARDA BULUNDU

İş adamı Abdurrahim Albayrak Adli Tıp Kurumu önünde basın mensuplarına açıklama yaptı.

Albayrak, "Hiçbir şey belli değil daha arkadaşlar. Üzüntümüz, acımız çok büyük ama maalesef ne Mesut Yılmaz Bey'in Berna Hanım'ın haberi yok bu olaydan. Çünkü Amerika'ya tedavi için gitmişlerdi ve normalde bu akşama geleceklerdi. Sabah olay olduğunda uçaktalardı" dedi.

"Şuan uçaktalar, haberleri yok" diyen Albayrak, "Ben de birazdan çıkıp, uçaktan beyfendiyi alacağız. Zaten uçakta internetleri kapattırdık ki kimse bilgi veremesin onlara. 19.30 gibi uçak iner ama nasıl söyleyeceğiz, nasıl yapacağız Allah bilir. Nasıl söylenir, ne yapılır bilemiyorum. Acımız çok büyük. Saati de belli değil. Onun için onunla ilgili Mesut Bey Türkiye'ye gelmedikten sonra bir şey söyleyemeyiz. Üzüntümüz, acımız büyüktür" şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının intihar iddialarına ilişkin soru sormaları üzerine Albayrak, "Böyle bir ölüm Allah kimsenin başına vermesin. Sabahtan beri ilk önce savcı geldi. Beykoz Devlet Hastanesine indik, şimdi Adli Tıp'a geldik. Böyle bir acıyı tarif edemiyorum" dedi.

ÇOK ÖZEL DETAYLAR

SuperHaber Yavuz Yılmaz ile ilgili çok özel bilgilere ulaştı. Yavuz Yılmaz, evde tedavi oluyordu. Son olarak panik atak teşhisi konan Yavuz Yılmaz 6 ay önce felç geçirdi. Geçici felç teşhisi konmuştu ancak bir türlü toparlanamadı. Hayata karşı küskünlüğü vardı ve bir türlü toparlanamadı.

Temporal Lop Epilepsi nedir? ile ilgili etiketler temporal lop epilepsi nedir tedavisi belirtileri
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.