Tek Lokmalık Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi! Anne Eli Değmiş Gibi! Kaynana Kıskandıran Tarif

Hazırlaması çok kolay olan her zaman elinizin altında olacak aniden gelen bir misafire ikram edebileceğiniz çok güzel ağızda dağılan tek lokmalık bir kurabiye. Beş çayınız için hemen hazırlayabileceğiniz az malzemeli bu tuzlu kurabiyeyi yiyenler çok beğenecekler. Ve mutlaka sizden tarifini alacaklar. Özel günlerinizde ya da bir doğum günü partisi için yapabileceğiniz lezzetli yemesi zevkli ve kolay bu tuzlu kurabiyeyi hemen denemelisiniz. Yapmayı düşünenlere Şimdiden afiyet olsun.

Hazırlaması çok kolay olan her zaman elinizin altında olacak aniden gelen bir misafire ikram edebileceğiniz çok güzel ağızda dağılan tek lokmalık bir kurabiye. Beş çayınız için hemen hazırlayabileceğiniz az malzemeli bu tuzlu kurabiyeyi yiyenler çok beğenecekler. Ve mutlaka sizden tarifini alacaklar.

Özel günlerinizde ya da bir doğum günü partisi için yapabileceğiniz lezzetli yemesi zevkli ve kolay bu tuzlu kurabiyeyi hemen denemelisiniz. Yapmayı düşünenlere Şimdiden afiyet olsun.

Bayatlamayan Tek Lokmalık Tuzlu Kurabiye için Malzemeler

  • 125 gr tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı tuz (tepeleme olmasın)
  • 1 tatlı kaşığı mahlep (isteğe göre)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı kadar)

 

Dışını Bulamak için;

  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • Kavrulmuş susam

 

Bayatlamayan Tek Lokmalık Tuzlu Kurabiyenin Yapılışı

Yedikçe tekrar yemek isteyeceğiniz, lezzetli ağızda dağılan küçük lokmalık kurabiyeyi çok beğeneceksiniz.

Öncelikle oda sıcaklığında erimiş tereyağı veya margarin kullanacaksanız margarini ve tüm malzemeleri hamur yoğuracağınız kaba alın. Hamurunuz kulak memesi kıvamında olmalı. Yaptığınız hamurda fındık büyüklüğünde olacak parçalar alıp yuvarlayın. Bütün hamur bitene kadar bu şekilde yapmaya devam edin.

Tek Lokmalık Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi! Anne Eli Değmiş Gibi! Kaynana Kıskandıran Tarif

Bir kâse de pekmezi ve suyu karıştırın. Hazırladığınız kurabiye hamurlarını önce pekmezli suya sonra çörek otu ile karıştırdığınız kavrulmuş susama bulayın. Pişirme kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.

Tek Lokmalık Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi! Anne Eli Değmiş Gibi! Kaynana Kıskandıran Tarif - Resim : 2

Bütün hamuru bu şekilde yaparak tepsiye dizin. Fırınınızı 180 derecede ısıtın ve hazırladığınız kurabiyeleri yaklaşık olarak 25 dakika kadar pişirin. Soğuyunca tepsiden alıp servis edebilirsiniz.  Bu ölçüyü tam olarak yaparsanız 120 adet tuzlu kurabiyeniz olacaktır. Ama bu sayı kurabiyelerinizin boyutuna göre değişebilir.

 

 

Tek Lokmalık Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi! Anne Eli Değmiş Gibi! Kaynana Kıskandıran Tarif ile ilgili etiketler Tuzlu kurabiye
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.