'Altındağ gibi bir patlama yaratacak çok nokta, provokasyon için bekleyen çok unsur var!'

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını yanıtladı…

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, Ankara Altındağ'da Suriyeliler ile çıkan kavgada Emirhan Yalçın'ın bıçaklanarak öldürüldüğü büyük provokasyonun perde arkası, Karadeniz'deki şiddetli yağışların sebep olduğu Bartın, Sinop ve Kastamonu'da gerçekleşen sel ve heyelanların son durumu ve Taliban güçlerinin Herat ve Kandahar'ı ele geçirmesi masaya yatırıldı.

'Altındağ gibi bir patlama yaratacak çok nokta, provokasyon için bekleyen çok unsur var!'

"BM YAYINLADIĞI KIRMIZI KODLU RAPORDA SIRA DIŞI İKLİM OLAYLARI, DEPREMLER, YANGINLAR GİBİ ART ARDA YAŞANABİLECEK OLAYLARIN UYARISINI VERDİ"

Metehan Demir, "Verdiğimiz kayıplar korkunç bir bilançoya ulaştı. Milletimizin başı sağolsun. Yaraları sarma zamanı. Devlet tüm imkanlarıyla elinden geleni yapıyor, yapacaktır da. Şimdi dere yatağına yapılan binalarla ilgili tartışmanın zamanı değil. Karadeniz'in hırçın ve engebeli coğrafyasını sonra tartışırız. Doğa kendisine yapılanları geri alıyor. Çok acı bir tablo var ortada. Denizden, karadan, derelerden, dağlardan ayrı ayrı sular geliyor insan üzerine. Suyun korkunç şekilde savurma gücü var. Dünyada sıra dışı olaylar yaşanıyor. BM birkaç gün önce kırmızı kodlu bir rapor yayınladı. Bu raporda dünyada sıra dışı iklim olayları, depremler, seller, yangınlar, denizlerin yükselmesi gibi doğada aklımıza gelmeyecek olayların yaşanabileceğini açıkladı. Bunun da sebebi bizleriz. Bu durumlara karşı tedbirli olmamız lazım. Dünyanın geleceğiyle ilgili çok endişeliyim. Dere kenarında devlet hastanesi ve ilkokul bulunuyor. Hiçbirimizin bu konuda söz söylemeye hakkı yok. Devlet yaralarımızı sarar.

'Altındağ gibi bir patlama yaratacak çok nokta, provokasyon için bekleyen çok unsur var!' - Resim : 2

"TÜRKİYE'DE PROVOKASYON YAPMAK İÇİN İÇERİDE VE DIŞARIDA HAZIR BEKLEYEN UNSURLAR VAR"

Objektif konuşalım, o gencin yakını olsam kıyameti koparırım.  Ancak burada, devletin çok etkin olarak devreye girmesi lazım. Provokasyonlar için içeride ve dışarıda hazır bekleyen unsurlar var. 'Göç kaosu' diye bir teori var. Kontrollü kaos olarak ülkenin aleyhine kullanılır. Göçmen sayısı artarsa yönetebilecek bir problem halini alır. Şu an Türkiye'de Altındağ benzeri bir patlama yaratacak birçok nokta var. Bu tip patlamaya hazır bombaların engellenmesi için her defasında Suriyelilerin bu ülkede misafir olduğunun hatırlatılması lazım. Bu ülkede misafir olanlar için kurallar ve kanunlar vardır. Suriyeliler ya da Afganlar çok iyi olabilir, ancak içlerinde bu tür provokasyonları yapmaya meyilli olanlar da olabilir. Bu ihtimal ortalığı karıştırır. Bu ilk değil ve ileride karşımıza gelecek bir durum. Bu durum çocuklara istismarda, gençler kavgasında, kiracı ev sahibi kavgasında gibi birçok kavgada karşımızda çıkacak. İşsizlik ile ilgili kavgalar olduğunda bizim vatandaşlarımız da 'Bunlar buradan gitsin. İşsizlik var, sıkıntılar var' demeye başlayabilir. Avrupa almıyor bunları. Bizim bunları yönetmemiz lazım, sıkıntı olacak. Benim endişem, 15-20 yıl sonra nüfuslar artınca çok daha sıkıntı olacak. Hızlı doğum oranları var. Kontrol edemediğimiz gençler ileride bizi kontrol eder. Bu işi yönetemezsek stratejik yangınlar çıkar ve söndürmek daha da zor olur. Önceden tedbir almazsak ileride söndüremeyiz. Göçmenlerin güç getirebildiği nokta olduğuna bende inanıyorum. Ancak yönetelim.

'Altındağ gibi bir patlama yaratacak çok nokta, provokasyon için bekleyen çok unsur var!' - Resim : 3

"AFGANİSTAN'DAN GELEN KİŞİLERİN PROVOKATÖR OLMADIĞINI NERDEN BİLECEĞİZ?"

Özgür Suriye Ordusu'na Türkiye çok önemli eğitim verdiler. İlk zamanlarda ordu oluşturulurken Türkiye'nin eğitim kamplarına gönüllü olarak gelen binlerce kişi arasından 5-6 kişi Suriye'nin istihbarat servisine çalıştığı belirtilen kişileri yakaladık. Araya kaynamışlar, karıştırmak için uygun zamanı bekler. En sonunda da görevini yerine getirmek için ortalığı karıştırır. Gelen kişilerin kim olduklarını nerden bilelim? Belki eğitimli bir provokatör olabilir. Dikkat etmemiz gerekiyor. Avusturya, Almanya, Fransa ve ABD hepsi birden gelen Afganlar için 'En ideal ülke Türkiye' dedi. Bari bundan uyanalım. bir tane açıklamalarını gördünüz mü? Bugüne kadar Türkiye'yi çok seviyoruz, şöyle de iyilik yapıyoruz diyen bir tane açıklamaları yok. Neden biz? Haritaya bakınca bütün gerçeği görüyorsunuz. Suriyeliler Irak'tan Ermenistan'dan geldi, çünkü sınırın dibinde. Ancak Afganistan'ı geçmek için binlerce kilometre yol yürümek lazım." ifadelerini kullandı.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

'Altındağ gibi bir patlama yaratacak çok nokta, provokasyon için bekleyen çok unsur var!' ile ilgili etiketler Metehan Demir Sel (Doğa olayı) metehan demir ile gündem emirhan yalçın

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.