TBMM'de 28. dönem başladı: Milletvekilleri tek tek yemin etti

28. Dönem Milletvekilleri bugün Yasama Yılı'nın açılışı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yönetimiyle yapıldı. İlk yemini, Bahçeli gerçekleştirdi. Resmi törenle karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan yemin törenini kendisine ayrılan locadan takip etti.

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28. Yasama Dönemi yemin töreni için TBMM'ye geldi. Erdoğan'ı Meclis'te Devlet Bahçeli karşıladı.

TBMM'de 28. dönem başladı: Milletvekilleri tek tek yemin etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan yemin törenini locadan takip ediyor. 

TBMM'de 28. dönem başladı: Milletvekilleri tek tek yemin etti - Resim : 2

Yemin töreni saat 14:00 itibariyle başladı. 

İlk oturumu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yönetiyor.

Törende konuşan Bahçeli, 'Sayın vekiller şimdi gündeme geçiyoruz. Gündemimize göre ant içme töreni yapılacaktır ama önce Meclis başkanı sıfatı ile sizleri selamlamak istiyorum. Muhterem Cumhurbaşkanım, değerli vekiller. 14 Mayıs seçimi ile tecelli eden TBMM'nin ilk töreninin ant içme töreni öncesi hepinizi selamlıyorum. Büyük Türk milletine şükranlarımı sunuyorum. Yeni dönemin, vekillerimize, siyasi hayatımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. İlk turu 14 Mayıs 2023'te, ikinci turu da 28 Mayıs'ta yapılan seçimde cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ı da gönülden kutluyorum.' dedi.

CHP 39 VEKİLİ DİĞER PARTİLERE KAPTIRDI!

24 Haziran 2018 seçimlerinde 146 milletvekili çıkaran CHP, 14 Mayıs seçimlerinde 169 vekil çıkarsa da kendi listelerinden giren 6 partiye 39 vekil kaptırdığı için toplam vekil sayısı 130'a düştü.

İşte Meclis'te yer alan tüm partilerin sandalye dağılımı:

TBMM'de 28. dönem başladı: Milletvekilleri tek tek yemin etti - Resim : 3

 

TBMM'de 28. dönem başladı: Milletvekilleri tek tek yemin etti ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan TBMM
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.