TBMM Başkanı Şentop: Çocuk istismarının en iğrenç suç olduğunu ifade ettim bunun takipçisi olacağız

CNN TÜRK canlı yayınında gündeme dair açıklamalarda bulunan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 6 yaşındaki çocuğun zorla evlendirilmesine ilişkin olarak ''Çocuk istismarının en iğrenç suç olduğunu ifade ettim. Bizim anayasamızda da çocuklarımızın istismardan korunacağı belirtiliyor. Bunun takipçisi olacağız, buna asla müsaade gösterilmemeli. HSYK inceleme başlattı'' ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CNN TÜRK'te "Hafta Sonu" programında Hakan Çelik'in sorularını yanıtlıyor.

İşte Şentop'un açıklamalarından satır başları:

(6 yaşındaki çocuğun zorla evlendirilmesi) Çocuk istismarının en iğrenç suç olduğunu ifade ettim. Bizim anayasamızda da çocuklarımızın istismardan korunacağı belirtiliyor. Bunun takipçisi olacağız, buna asla müsaade gösterilmemeli. HSYK inceleme başlattı.

Suçun şahsiliğinden bahsediyoruz. Onu işleyen üzerinde yoğunlaşmak gerekir. Toplumu ya da bir kesimi itham etmemek gereklidir.

Yargının işleyişinin yavaşlığı konusunda hepimiz şikayetçiyiz. Yargının mümkün olduğu kadar delili elde etmesi gerekiyor. Bu da biraz zaman alıyor. Toplumda infial barındıran daha önceki olaylarla ilgili de bakıyorsanız mahkeme tarafından gereken işlemler yapılmış. Böyle konularda, biraz daha hassas ve daha hızlı sonuç alacak şekilde hareket etmek gerekir diye düşünüyorum.

Bizde bazı kelimeler üzerinden değerlendirme yapmaya çalışan insanlar var. Kadı adaleti, bugün karşılığı hakimdir. Kadıyı önemsiz bir kelimeyle gösteriyor. İçeriğini bilmediğiniz kötü bir anlam yüklediğiniz kelime üzerinden bir yorum yapıyorsunuz. Burada önemli olan hukuk kurallarına uygun hareket etmeleri gerekir. Bu kapsamda kolektif suçlamalar çok tehlikelidir.

TBMM'DEKİ YUMRUKLU KAVGA

Bununla ilgili bir açıklama yaptım. Olay meydana geldikten sonra İYİ Parti'nin Başkanvekilini arayıp geçmiş olsun diledim. Hüseyin Bey, herkesin sevdiği bir isimdir. Fiili yapan arkadaşımızı da Zafer Işık'ı da üzmüş bir durum. Parlamento çatısı olması tasvip edilemez bir durum, büyük üzüntü duydum. Uzun zamandır böyle görüntüler yoktu diyebiliriz. Ancak bir şekilde karşımıza çıktı. Fakat onun öncesinde ve sonrasında olanlar da var. Başka grupların Zafer Işık'ın üzerine gitmesi de var öncesinde. Bunu bir bütünlük içinde görmek lazım. Kimsenin kimseye vurmaması lazım. Meclis çatısı altında kabul edilemez. Hakaret, bağırma bunlar bir fikir tartışması değildir. Meclis'te siz belli bir gruba içinizden geldiği gibi hakaret edip söveceksiniz, size cevap verilmesini engelleyeceksiniz, buraya varması çok tabidir demeyeceğim ama sözel şiddetin de yanlış olduğu, dikkatli olmalarını da bekliyorum.Cezaları alan kişilerde maaşlarında kesinti yapıyor.

 

TBMM Başkanı Şentop: Çocuk istismarının en iğrenç suç olduğunu ifade ettim bunun takipçisi olacağız ile ilgili etiketler Mustafa Şentop