AK Parti Grup Başkanvekili Zengin’den cinsel istismar açıklaması: Konuyu bilen herkesin ifadeye çağırılması lazım

Türkiye, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G’ü 6 yaşındayken imam nikahıyla evlendirmesini konuşuyor. Konunun TBMM’ye taşınması üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, ‘’ Annenin, babanın, failin ceza alması yetmez. Bunu destekleyen ve gören kim varsa, cemaatse cemaat herkesin ifadeye çağrılması lazım.” şeklinde konuştu.

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G’ü 6 yaşındayken imam nikahıyla evlendirmesinin ortaya çıkmasıyla Türkiye ayağa kalktı. Birçok siyasi ve ünlü isimden olaya tepki yağdı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, davaya müdahil olduğunu açıkladı. İsmailağa Cemaati’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada ise ‘’Konunun camiamızla bağlantısı yoktur’’ denildi.

Konuyla ilgili ilk kez açıklama yapan Yusuf Ziya Gümüşel, "İslami değer ve yargılara sahip insanları tahkir etmeye yönelik tezgâhlanmış bir projenin ürünü." ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bugünkü (8 Aralık) bütçe görüşmelerinde gündem dışı söz alarak, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, kızı H.K.G.’yi altı yaşında imam nikâhıyla evlendirmesi ve cinsel istismara maruz bırakmasının konuşulmasını talep etti.  

''ÜLKE GÜNDEMİNE KÖR VE SAĞIR OLAMAYIZ''

Özel, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un genel kurulda olduğunu, tartışılan vakıfların Ersoy’a bağlı olduğunu belirterek, Meclis’in bilgilendirilmesini istedi. Bakanın konuya hazırlanmamış olacağının belirtilmesi üzerine Özel, “Pazartesi gününden beri Türkiye hop oturuyor hop kalkıyor. Parlamento, kendi gündemine hâkimdir ama ülkenin gündemine kör ve sağır olamaz, duyarsız kalamaz. Türkiye’nin kendisinden beklediği, özellikle bu vakıflarla ilgili konuyu açıklasın, parti grupları da bu konuda söz söyleme imkânı bulsunlar, Türkiye’nin yakıcı gündemini tüketelim, Meclisin gündemini elbette yaparız” diye konuştu.

HDP’li Beştaş ise konunun tartışılması gerektiğini vurgulayarak, “Şu anda Türkiye’de daha önemli bir mevzu yok. Altı yaşındaki bir çocuğun yıllarca istismara uğradığını, buna göz yumulduğunu, anne babası, yakın çevresinin bu meseleyi bildiğini, hepimiz biliyoruz. Yıllardır cemaatlerin, bu odakların çocuklara yönelik istismarı kapatılıyor, meşrulaştırılıyor” dedi.

ÖZLEM ZENGİN: BU KONUYU UZUN SÜRE TAKİP EDECEĞİZ

Bunun üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin “Bu konuyu uzunca bir süre takip edeceğiz” dedi. Zengin, bütün milletvekillerinin bu davaları yakından takip edeceğini belirterek şunları söyledi:

“Savcının iddianamesini, Adalet Bakanlığı’nı, Aile Bakanlığı’nın ne yaptığını yakından takip edeceğiz. Bu konu asla ve kat’a yumuşatılamaz. Asla ve kat’a bu konuya dair herhangi bir yumuşatıcı dil kullanılamaz. En ağır şekilde annenin, babanın, evlendirildiği kişinin, hatta bence yargı makamı çok özel bir karar vererek eminim yakın aile çevresinde bu konuyu bilen insanların hepsinin ifadeye çağrılarak neden böyle bir şeye müsamaha gösterdiklerini soruşturmalı.”

AK Parti Grup Başkanvekili Zengin’den cinsel istismar açıklaması: Konuyu bilen herkesin ifadeye çağırılması lazım

Türkiye’de örnek bir karar teşkil edilecek şekilde hukukun çerçevesinin zorlanması gerektiğini söyleyen Zengin şöyle devam etti: “Aile çevresi de dahil olmak üzere yakınlarının, beraber yaşadıkları birlikte hayatlarını idame etmeye çalıştıkları cemaat kelimesini de kullanmak istemiyorum ama orada da bu konuyu bilen her kim varsa onlara da ulaşacak şekilde bu dava sürecinin yakından takip edilmesi gerekiyor. Neden böyle bir şey olmuş, hangi ortam, hangi şartlar oluşmasına sebebiyet vermiş bu konuya dair hepsini yapalım. Gerekirse çocukların istismarıyla alakalı hep birlikte bir araştırma komisyonu kuralım. Daha geniş anlamda hangi sorumlulukları alabiliriz, nerede, nasıl boşluklar var buna dair hepsini değerlendirelim.” 

 
 

AK Parti Grup Başkanvekili Zengin’den cinsel istismar açıklaması: Konuyu bilen herkesin ifadeye çağırılması lazım ile ilgili etiketler Özlem Zengin Hiranur Vakfı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.