Taylan Kümeli seans ücreti ne kadar?

Son zamanlarda YouTube kanalından yaptığı paylaşımlarla popüler olan Taylan Kümeli büyük merak konusu oldu. Taylan Kümeli'nin kim olduğu, kaç yaşında olduğu, seans ücretlerinin ne kadar olduğu araştırılan konular arasında. Peki, Taylan Kümeli kimdir? Kaç yaşında? Seans ücretleri ne kadar? Tüm detaylarıyla haberimizde...

Taylan Kümeli pek çok ünlü isme verdirdiği kilolar ile biliniyor. Sosyal medyada oldukça aktif olan Kümeli, özellikle YouTube'daki kanalında paylaştığı sağlıklı beslenme videolarıyla oldukça popüler hale geldi. Taylan Kümeli'nin kim olduğu, kaç yaşında olduğu, seans ücretlerinin ne kadar olduğu araştırılan konular arasında. Peki, Taylan Kümeli kimdir? Kaç yaşında? Seans ücretleri ne kadar? Tüm detaylarıyla haberimizde...

Taylan Kümeli seans ücreti ne kadar?

TAYLAN KÜMELİ KİMDİR?

Taylan Kümeli, 14 Aralık 1962 yılında Ankara‘da doğmuştur. 1986 yılında Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden derece ile mezun oldu. 1986-1988 yılları arasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünde “Gıda Katkı Maddelerinin İnsan Sağlığına Etkileri Üzerine” konulu teziyle yüksek lisans programını tamamladı.

20 yılı aşkın bir süredir hastanelerde, caşitli gıda firmalarında, tedavi edici, bilgilendirici ve kurumsal diyetisyen olarak çalıştı. Çalışma hayatı boyunca sağlıklı beslenme söylemine farklı bir soluk getirmeyi amaçlayan Kümeli, 1999 yılında açtığı Beslenme Danışmanlık Merkezi’nde bireysel özelliklerin ön plana alındığı ve Sentez Diyeti adı altında isimlendirdiği yöntemini geliştirdi. Nestle Gıda Sanayinde Danışman Diyet Uzmanı olarak çalıştı.

Klinik çalışmalarında, Zayıflatma, Diabet, Kalp Damar Hastalıkları, Kanser, Sindirim Sistemi hastalıkları, Bebek, Çocuk, Erişkin, Hamile, Emzikli, Menopozlu, P.O.S. beslenmesinde beslenme danışmanlığı yaptı.

Uluslararası bir çok platformda “beslenme ” ile ilgili konferanslarda görev aldı. ADA, ICDA, EFAD, Türkiye Diyetisyenler Derneği, Türkiye Diabet Derneği üyesidir.

Taylan Kümeli, NTV, TV8, ATV, Türkmax gibi kanallarda muhtelif zamanlarda süreli yayınlar yaptı. Yazılı basında günlük, haftalık ve aylık dergilerde düzenli yazılar yazdı.

Taylan Kümeli, 2015 yılında meme kanserine yakalandı.

Evlilikleri :
1.eşi: 1980 yılında evlendi. Elif Ezgi Uzmansel (d.1980) ve Işık Koroğlu adında 2 kız çocuğu vardır.
2.eşi: 1993 yılında Yalçın Kümeli ile evlendi. 2005 yılında boşandı.
3.eşi: 2 Ocak 2010 tarihinde oyuncu Gökhan Arsoy ile New York’ta Başkonsoloslukta evlendi.

Kitapları :
2007 – Kadınlık Yolculuğunda Beslenme
2006 – Hayatın Sağlıklı Yanı
2006 – Bebeklikten Ergenliğe
2011 – Sentez Diyeti
2012 – Lezzetin İnanılmaz Hafifliği

KIZINI BÖYLE ZAYIFLATMIŞTI

Onu görenler ne 50 yaşında, ne de iki çocuk bir torun sahibi olduğuna inanır. Taylan Kümeli, beslenme ve diyet uzmanlığının yanı sıra aynı zamanda anne ve anneanne de. Hatta kızının kilo vermesine de yardımcı olan bir anne. Lezzetin İnanılmaz Hafifliği adlı yeni kitabını kızı Elif Ezgi Uzmansel ile birlikte hazırlayan Kümeli, kızının hamileyken aldığı kiloları nasıl verdiğini, bu süreçte kazandıkları deneyimleri lezzetli ve sağlıklı yemek tarifleriyle aktardı. Kümeli kitapta yer alan dört mevsime göre hazırladığı 16 tarifle okurlarına 24 kilo verdirmeyi hedefliyor.

Peki Lezzetin İnanılmaz Hafifliği adlı kitabı kızıyla birlikte yazma fikri nasıl ortaya çıktı? Kümeli, kızı Ezgi ile bir araya geldiklerinde sürekli yeni fikirler ürettiklerini söylüyor: “Kızım eşinin işi dolayısıyla Mersin’de yaşıyor. Yine de sık sık bir araya geliriz. Ezgi üreten, araştıran biri. Her buluşmamızda ya benim mesleğimde öne çıkmamı sağlayacak bir şey buluruz ya da onun kendini daha iyi geliştirmesi için bir fikir üretiriz. Onu kendi öğrencilik halime benzetiyorum. Çünkü ben öğrenciyken evlendim ve 18 yaşında çocuk sahibi oldum. Kızımla birlikte büyüdük. Ben anne formatının dışındayım. Ezgi, torunumu doğurduğunda deli gibi çalıştığım için ancak doğum sabahı yanına gidebildim. Doğumdan yeni çıkmıştı, beni gördüğünde çok etkilendi. Hamileliğinde epey kilo almıştı. Ona ‘Kilo aldın, hemen zayıflamaya başlaman gerek’ dedim. Doğumdan bir gün sonra aldığı kiloları vermek üzere yola çıktı ve altı ayda 34 kilo verdi. Birkaç ay sonra torunumla yanıma geldiğinde ‘Helal olsun’ dedim. Bir de blogu vardı, burada zayıflama süreci boyunca deneyimlerini paylaştı. Ardından da bana bu süreci bir kitap haline getirmeyi önerdi.”

İNANMADIKLARIMI YAPTIRAMAZDIM

Kümeli kızına her hafta yeni, sağlıklı beslenme listeleri hazırlayıp göndermiş. Hamur işi ve tatlıların bulunmadığı listeler Elif Ezgi Uzmansel’in sütünün artmasını bile sağlamış. Kızının, 13 aylık çocuğunu hala anne sütüyle beslediğini belirten Kümeli, insanın kendi evladına inanmadığı bir şeyi yaptıramayacağını söylüyor: “Sütü gittikçe arttı. Ona ısırgan otu çayı ve sürekli su içmesini önerdim. Hiçbir şeyi ihmal etmediği için kolay kilo verdi. Çikolata yerine ananas için yanıp tutuşan, sebze çorbası ve salata fanatiği olan bir danışanı kim istemez? Dört mevsimin sebze ve meyvelerine göre bir beslenme programı hazırladık. Çünkü mevsimler önemli, bunun aksi beslendiğimizde vücudumuzda dengesizlikler oluşuyor. Ezgi zayıflamaya karar verdiğinde bir mevsim geçişi yaşıyorduk. Bu sırada vücudundaki farklılıkları da gördük. İçinde çubuk tarçın, darülfülfül, elma kabuğu, avokado yaprağı gibi doğadan gelen ürünlerin olduğu listeler yaptık. Tüm bu süreçte yaşadığımız deneyimleri de kitapta paylaştık.”

Annem benim yol arkadaşım

30 yaşındaki Elif Ezgi Uzmansel kendisini oğlundan önce sadece yazan, okuyan, seyahat eden, çizen, roman ve makaleleriyle uğraşan biri olarak tanımlıyor. Üniversitede felsefe bölümünü bitiren Uzmansel, anne olduktan sonra yepyeni bir dünyayla tanışmış. Hamileliğinde tam 28 kilo aldığını belirten Uzmansel, aşırı bulantılar nedeniyle bu kiloya çıktığını söylüyor: “Doğumdan sonra annemden yardım istedim. Hayatımda ilk kez onun metotlarının kıyısında değil içindeydim. Önceliğim ise oğlumu emzirebilmekti. Oğlum şu anda bir yaşında ve hala emiyor. Diyetimde hiç aç kalmayacak, çok sıvı tüketecektim. Annem her hafta bana uygun liste gönderiyor, benden sıkça bildirim istiyordu. Onun sayesinde ve irademle altı ayda 34 kilo verdim. Paylaşımlarımızı da kitapta aktardık.” Kitaptaki motivasyon rehberini hazırlayan, tarifleri pişiren ve dizayn eden, metinleri derleyen Ezgi Uzmansel olmuş. Üstelik kitabın isim annesi de kendisiymiş. Annesiyle birlikte büyüdükleri için böyle bir proje hazırlamanın kendisi için kolay olduğunu belirten Uzmansel annesinin kendisini çok iyi tanıdığını söylüyor: “Annem hep okula gidip gelen, çalışkan, neşeli, duygusal, deli, makul, derin bir kadındı. Daima iyi niyetli ve hiperaktiftir. O benim yol arkadaşım. Onun listeleriyle yeni hayata başlamak zor olmadı.”

KİLO VERMEK İÇİN TÜYOLAR

-Günde en az 12 bardak su için. -Karnabaharı ve brokoliyi hafifçe haşlayıp yoğurtla tatlandırın. Lif açısından zengin olduğu için uzun süre tok tutar. -Öğünler arasında acıktığınızda kuru erik yiyin. Kan şekerinin düşmesini engeller. -Bir demet maydanozu blendırdan geçirip sebze suyuyla karıştırın. Bir iki damla acı biber sosu ekleyip için. Yağ yakımını kolaylaştırır. -Kahvaltıda armudu rendeleyin ve yulafa katın. Bu karışıma yoğurt ekleyin. Uzun süre açlık hissetmemenizi sağlar.-Günü canlı geçirmek için yulaf ezmesinin içine kuru meyveler katın. Bu karbonhidrat ihtiyacınızı karşılar. -Salatalığı iyice yıkadıktan sonra kabuklarıyla ince dilimler halinde kesin. Üzerine bol dereotu serpin. Kalorisi yok denecek kadar az olan bu sebze tok tutucudur. -Kırmızı elmayı ince dilimler halinde kesip bir çay kaşığı kıyılmış ceviz ve yarım çay kaşığı yonca balıyla karıştırın. Bu karışım hem doyurucudur hem de bağırsakları çalıştırır. -Aç kalmayın, sekiz öğün beslenin, bol sıvı tüketin.

Taylan Kümeli seans ücreti ne kadar? ile ilgili etiketler taylan kümeli kimdir
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.