Tasarruf etmek için mutlaka doğrusunu öğrenin! İşte doğru kombi kullanımı

Tasarruflu kullandığınız halde doğalgaz faturası düşmüyorsa, bazı doğru bilinen yanlışları tekrarlıyor olabilirsiniz. Peki, doğru kombi kullanımı nasıl olur? İşte detaylar…

Artan maliyetler nedeniyle yükü her geçen gün artan doğalgaz faturalarını düşürmek isteyenler için uzmanlar her gün çok sayıda öneride bulunuyor. Ancak buna rağmen tasarruf yapıp; hem az ısınıp hem de çok fatura ödeyenlerdenseniz, bu kombiyi yanlış kullandığınız anlamına geliyor. Bu noktada önemli uyarılarda bulunan uzmanlar, doğru kombi kullanımına ilişkin bilgi verdi.

Özellikle kış aylarında kullanımı artan doğalgazı aslında doğru kullandığımızda hem ısınıp hem de az fatura ödemek mümkün. Bunun için ilk olarak doğru bir doğalgaz kombisi seçmeyi öneren uzmanlar, teknolojinin doğru olmasının tasarrufun temelini oluşturacağını düşünüyor. Bu kapsamda verimli bir kombi ile ısınan evler daha az fatura ödüyor. Üstelik uzmanların tek önerisi de bu değil. Peki, doğru kombi kullanımı nasıl olur? İşte detaylar…

DOĞALGAZ FATURASINI DÜŞÜRMEK İÇİN BAKIMA ÖNEM VERİN

Kısa sürede bakım ek bir masrafmış gibi gözükse de doğalgaz kombisini hem uzun süre kullanım ek bir maliyet yaratmamak; hem de verimli bir şekilde ısınmak için kombilerinin bakımının düzenli periyotlarda tekrarlanması şart. Bu konuda önemli uyarılarda bulunan uzmanlar, bakımların mutlaka yılda bir kez, özellikle yoğun ısınma dönemi olan kış ayı öncesinde yapılmasını öneriyor.

Uzmanların doğru doğalgaz kombisi ve doğalgaz kullanımındaki bir diğer önerisi ise, kalorifer peteklerine uygulanan bir yöntem olan reglaj ayarını kontrol etmek. Uzakta kalan peteğin en verimli şekilde kullanılmasını sağlayan bu ayarın yapılmasını öneren uzmanlar, ısınmanın daha kolay ve hızlı olacağını savunuyor.

DOĞALGAZI DEĞİL, PETEKLERİ KAPATMAYI DENEYİN

Tasarruf etmek için mutlaka doğrusunu öğrenin! İşte doğru kombi kullanımı

Doğalgaz kullanımında en çok yapılan yanlış, uzmanlara göre, doğalgazın gece ya da evde olunmadığı anlarda kapatılması. Ancak doğalgazın kapatılıp yeniden ısınması için açıldığı süre içerisinde harcadığı ek çaba daha fazla maliyet anlamına geliyor. Bu nedenle uzmanlar, evde kullanılmayan peteklerin kapatılmasını ve bu peteklerin bulunduğu odaların kapılarını kapalı tutarak ısınma verimliliğini artmayı tavsiye ediyor.

Musluklarda kullanılan su ayarını yapmak için kombiden yararlanmak, uzmanlarca önemli bir verimlilik adımı iken; verimlilikte kilit olan bir başka konu ise oda termostatları oluyor. Kombilerin tasarruflu çalışmasını sağlayan bu termostat, kombiyi hiç ellemeden ortam ısısını istenilen seviyeye getirmek için kullanılıyor. Bu da geceleri oda sıcaklığını düşürmek için oda termostatını kullanabileceğiniz anlamına geliyor.

Tasarruf etmek için mutlaka doğrusunu öğrenin! İşte doğru kombi kullanımı ile ilgili etiketler doğal gaz Tasarruf
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.