Tapu randevusu nasıl alınır? Tapudan online randevu alırken dikkat edilmesi gerekenler

Tapu işlemlerinizi gerçekleştirebilmek için öncelikli olarak Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nden Tapu randevusu almanız gerekir. Alo 181 hattını arayarak alabileceğiniz tapu randevusu online da alınabilir. Ancak unutulmamalıdır ki tapu alma, tapu devir işlemleri için alacağınız tapu randevusu işlemleri için dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Peki tapu randevusu nasıl alınır? Tapudan randevu nereden alınır?

Tapu randevusu almak için Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'ne başvurmanız gerekiyor. Son yıllarda tapu randevusu alma yöntemleri teknolojiye ayak uydurarak online olarak da gerçekleştirilebiliyor. Bu sayede tapu alma, tapu devir işlemleri de kolaylaşıyor.

Özellikle bir mülk satın alındığında yapılması gereken ilk şey tapu işlemlerini halletmektir. Tapu işlemlerini de başlatabilmek için ALO 181 hattını arayarak tapu randevusu almanız gerekir. Ancak yoğunluğa bağlı olarak bu hattan tapu işlemleri için randevu alamazsanız online Tapu Randevusu da mümkündür.

Tapu randevusu online almak istiyorsanız dikkat -etmeniz gereken hususlar vardır. Bu kurallar şöyledir;

Web sitesi üzerinden alınacak olan randevuların, uygun tarih ve saat aralığında kimlik numarası ve müdürlük kontejanına bağlı olarak alınabilir olduğu hatırlanmalıdır.

Kontenjanın dolmuş olması durumunda o gün için randevu alma işlemini gerçekleştirmeniz mümkün olamayacaktır. Bu sebeple randevu alma işleminin başka bir gün için yeniden denenmesi gerekir.

İnternetten tapu işlemleri nasıl yapılıyor? Tapu fırsatçılarına dikkat! Web tapu  nasıl yapılıyor? - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Alınacak olan tapu randevusunu mevcut taşınmazın kayıtlı durumda olduğu tapu müdürlüğünden veya farklı bir müdürlükten alma olanağı söz konusudur.

Bir yıl içerisinde aynı kimlik numarası ile birlikte almış olduğunuz ravdevunuza 5 defa gitmemeniz halinde aynı yıl içerisinde yeni bir randevu almanız söz konusu olmayacaktır.

Aynı gün içerisinde yalnızca tek bir randevu alma durumu söz konusudur. Birden fazla randevu alma işlemi gerçekleştirmeniz mümkün değildir.

e-Randevu ile tapu randevu alma olanağı da söz konusudur. Bunun için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün web sitesi www.tkgm.gov.tr üzerinde bulunan e-randevu sekmesine tıklanır.

Eğer ilk defa tapudan randevu alma işlemi gerçekleştirecek iseniz www.tkgm.gov.tr üzerinden “Randevu Al” butonuna tıklanır. Ardından sırasıyla ekrana gelen “Kimlik Doğrulama”, “İletişim Bilgileri”, “Müdürlük Seçimi”, “İşlem Seçimi”, “Randevu Tarihi” ve Randevu Onayı” işlemlerini gerçekleştirerek tapu randevusu alma işlemi gerçekleştirilir.

Tapu randevusu nasıl alınır? Tapudan online randevu alırken dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili etiketler Tapu tapu randevu işlemleri tapu randevu alma tapu randevu online
GÜNÜN VİDEOSU

Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı!

Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya yönelik silahlı saldırı anının görüntüleri ortaya çıkarken, saldırganın 71 yaşındaki Slovakyalı şair ve aktivist Juraj Cintula olduğu belirtildi. Fico’nun ameliyatında ise 3 saat geride kaldı.