Tapu Randevusu Nasıl Alınır?

Tapu randevusu için çeşitli seçenekler sunulmuştur. Peki, tapu randevusu nasıl ve nereden alınır? İnternet üzerinden tapu randevusu almak için gerekenler nelerdir? İşte, ayrıntılar…

Tapu randevusu telefon aramasıyla, Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün resmi internet sayfasından ya da e-Devlet üzerinden online olarak alınabilir.

Telefon aramasıyla alınacak olan tapu randevusu için Alo 181 hattı kullanılıyor. Cep telefonu ya da sabit hattan arama yapılması mümkün. Alo 181 çağrı merkezi hattı hafta içi (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma) mesai saatleri içerisinde hizmet veriyor.

Telefonla Tapu Randevusu Nasıl Alınır?

Telefonla tapu randevusu almak için mesai saatleri (08:00-17:00) içerisinde aşağıdaki adımlar sırasıyla izlenir.

  • 181 numaralı hat aranır.
  • Sesli yanıt sistemi aktifleşir ve bağlanmak istenen hattın dahili numarasını tuşlanması yönünde uyarı verilir.
  • Tapu randevusu almak için komut verildiğinde arama ekranı üzerindeyken 3 tuşlanır.
  • Uzunluğu, yoğunluğa bağlı olarak değişen bekleme süresinin ardan vatandaş temsilcisine bağlanarak randevu işlemi tamamlanır.

İnternet Üzerinden Nasıl Tapu Randevusu Alınır?

İnternet Üzerinden Tapu Randevusu almak için Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün resmi internet adresi kullanılacak ise randevu için aşağıdaki adımlar sırasıyla takip edilir.

  • https://www.tkgm.gov.tr/ adresine tıklayarak ya da internet tarayıcılarının adres çubuğuna yazarak girilir.
  • Sayfa açıldıktan sonra müdürlük logosunun altında bulunan sekmelerden “E-HİZMETLER” alanına tıklanır.
  • Açılan listeden de “E-RANDEVU” yazılı bağlantı açılır.
  • Karşılaşılan “web tapu” logosunun üzerinden tapu randevusu işlemi başlatılır.
  • Ekrana gelen seçenekli adımlar kişisel durumlara göre doğru şekilde takip edilir.

E-Devlet üzerinden randevu alabilmek için öncelikle E-Devlet şifresi gerekiyor. Şifre edindikten sonda izlenilecek adımlar aşağıdaki gibidir:

  • E-Devlet internet sitesi ya da telefon uygulamasına giriş yapılır.
  • Arama çubuğuna “tapu randevusu” yazılıp arama yapılır.
  • Çıkan sonuçlardan “Web Tapu İşlemleri” seçilir.
  • Gelen ekrandan “Uygulamaya Git” butonuna basılır.
  • Uygulamadan, alınacak tapunun niteliğine uygun adımlar takip edilerek randevu alınır.

Tapu Randevusu Kaç Gün Önceden Alınmalı?

Tapu randevusunun kaç gün içinde verileceği başvurulan bölge müdürlüğünün yoğunluğuna göre değişir. Erken alınan randevularda boş randevu alanını fazla olması sayesinde istenilen saati almak mümkün. Tapu randevusu yoğunluğu dönemsel ve bölgesel olarak bazı koşullara bağlı değişiyor. Bunlar:

  • Başvuru yapılan ilin nüfusu
  • Bölgenin inşaat sektöründeki aktiflik oranı
  • Yıl sonu ve mevsim şartları
  • Bölgede yürütülen toplu konut ve kentsel dönüşüm projeleri
  • Emlak kredisi teşvikleri gibi tapu işlemlerinin belli dönemde bitmesi gereken ve nüfusun ekonomik şartlarından etkilenen durumlardır.

Tapu Randevusu Alırken Nelere Dikkat Edilir?

Tapu Randevusu Nasıl Alınır?

Tapu randevusu alırken en çok uygulamalara girişte kullanılan şifrelerin gizliliğine dikkat edilmeli. Bu şifreler başkalarını eline geçtiğinde şifre sahibi hakkında birçok bilgi elde edilebilir. Tapu Kadastro Müdürlüğünde çalışan memurlar dahil hiç kimseye bu şifreler verilmemelidir. Gizliliğinden şüphe duyulan şifreler acilen değiştirilmelidir.

Randevu alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer husus gidilebilir randevuları seçmektir. Yıl sonu ve konut projelerinin yürütüldüğü dönemler gibi yoğun zamanlarda işlerin aksamaması için erkenden başvuru yapılmalıdır.

Tapu Randevusu Nasıl İptal Edilir?

Tapu randevusunu iptal etmek için telefonla Alo 181 aranabilir. Arama sırasında sesli yanıt sisteminin yönlendirmesine göre ilerlenerek iptal işlemi tamamlanır. İnternet üzerinden randevu iptali için tercih edilen randevu kanalı (Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü veya e-Devlet) aracılığıyla giriş yapılarak Web Tapu sisteminden “E-RANDEVU İPTAL” butonuna tıklayıp tapu randevusu iptal edilmek üzere ilerlenir.

İptal Edilmediği Halde Randevuya Gidilmezse Ne Olur?

İptal edilmediği halde randevuya gidilmemesi daha sonra randevu almayı zorlaştırır. Aynı yıl içerisinde 5 kere kişisel bilgiler kullanılarak alınan randevuya gidilmediği taktirde mevcut yılda tekrar randevu verilmez.

Tapu Randevusu Ücretli Mi?

Tapu randevusu ücretsiz olarak alınır. Hizmet alma hakkının kullanımı dolayısıyla başvuru yapılan hizmetin bedeli dışında tapu randevusu için ücret talep edilemez. Böyle bir yasa dışı durumla karşılaşıldığında sorumlular ilgili yetkililere bildirilmeli ve kesinlikle ödeme yapılmamalıdır.

Tapu Randevusu Nasıl Alınır? ile ilgili etiketler Tapu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.