Tanju Özcan: 11 vekil istifa ederse seçime gidilir

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sosyal medya hesabından duyurduğu 'erken seçim' önerisini açıkladı. Özcan, "11 vekil istifa ederse ara erken seçime gidilir" dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 11 milletvekilinin istifası durumunda ara seçime gidilebileceğini öne sürdü.

Özcan, "Şu kardeşinize güvenin, siyasi hayatı halkın içinde geçti bu kardeşinizin. Diyorum ki, milletin sesini iyi duyabilen, hayatı halkın içinde olsan siyasetçi olarak diyorum ki, ben artık bitti diyorsam bu iş bitmiştir. Haydi bir cesaret. Liderler tamam derse, millet adına 11 vekil arkadaşımız gövdesini taşın altına koyacaktır" dedi.

"11 CESUR YÜREK KİM OLABİLİR?"

Özcan'ın açıklamaları:

"11 tane cesur yürekli milletvekili lazım. 11 vekil istifa ederse 30 milletvekiline ulaşacak boşalan vekillik sayısı, bu durumda da TBMM ara seçim yapma kararı alacak. 11 cesur yürek kim olabilir? Onunla ilgili de önerim var. Mesela Ankara 1. Bölge yeni kuruldu, 1 arkadaşımız, İzmir'de 2 bölge var, birer arkadaşımız, Aydın'dan, Muğla'dan, Tekirdağ'dan, Eskişehir'den, Kırklareli'den, Balıkesir'den, Adana'dan, Hatay'dan bir arkadaşımız istifa ettiği takdirde, yaklaşık 12 buçuk milyon seçmen. Muhalefet liderleri bu çağrıma kulak verirlerse, 11 cesur yürekli milletvekili artık yeter, Türk Milleti'ni bu esaretten kurtarmak lazım, sorunlar benim koltuğumdan daha önemli derse ara seçim, yani 30 vekilliği için yapılacak ara seçimde, Türkiye seçmeninin yüzde 56'sı oy kullanacak. Bu 30 vekil için sandığa gidecek. Dolayısıyla bu siyasetin doğası gereği genel seçime dönüşür. Sayın Erdoğan'ın bunu genel seçime götürmeme şansı yok."

Tanju Özcan: 11 vekil istifa ederse seçime gidilir ile ilgili etiketler CHP istifa Tanju Özcan erken seçim vekil Bolu Belediye Başkanı
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.