Tanınmış iş adamı Kamil Darbaz'a öyle bir kumpas kurdular ki...

FETÖ'nün "Selam Tevhid" kumpas dosyasına dahil ederek telefonlarını dinlediği iş adamı Kamil Darbaz’ın Göztepe’deki yüz milyonlarca dolarlık arsasının gaspedilmesi olayının içinden yine tanınmış bir grup çıktı: Altınbaş Holding...

İlk olarak Yeni Şafak gazetesinin geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiği olay, sıradan bir dolandırıcılık öyküsünün çok çok ötesine geçti.

Darbaz’ın şirketine ait arsa, inşaat için ortaklık kurduğu Özcan Şimşek tarafından 820 bin TL’ye hileli bir şekilde üçüncü isimlere satıldı. Kamil Darbaz'ın ortağının satış yetkisi vardı ve o da bu yetkiyi Darbaz'dan habersiz bir şekilde kullanarak satışı gerçekleştirdi.

Arsayı alan kişi, Şimşek’in kardeşiyle kat karşılığı anlaştı. Arsa bir haftada değerini 50’ye katladı, 15 milyon dolar kazandı. Bu hileli satışı iptal ettirmek için 9 yıldır hukuk savaşı veren Darbaz’ın haklılığını gösteren üç ayrı mahkeme kararı gözardı edilince işin içinde büyük bir FETÖ kumpası olduğu anlaşıldı.

“Satış hilelidir” şeklindeki bilirkişi raporuna rağmen dosya Yargıtay'da akıl almaz bir şekilde karar duruşmasına iki gün kala başka bir daireye gönderildi. FETÖ'nün Yargıtay İmamı Hüseyin Yıldırım’ın başkan yardımcısı olduğu 17. Hukuk Dairesi, 18 ay beklettiği dosyayı son anda 11. Hukuk Dairesi’ne yolladı ve FETÖ'cülerin hakim olduğu o daire, onlarca içtihada rağmen aleyhte karar verdi.

Kamil Darbaz, bunun üzerine soluğu Anayasa Mahkemesi'nde aldı ve dosya hala Yüksek Mahkemede bekliyor.

dkndvsv

ALTINBAŞ HOLDİNG DEVREDE

Kamil Darbaz, o günkü değeri 12 milyon dolar olan arsanın Ekrem Sayan isimli bir kişiye 820 bin TL’ye satıldığını öğrendiğinde çoktan iş işten geçmişti.

Çünkü arsayı alan Ekrem Sayan, FC Yapı isimli bir şirket ile yeni inşaat sözleşmesi yapmıştı bile.

Oysa tüm bu işlemler, ‘Ortaklar Kurulu Kararı’ olmaksızın yapılmıştı. Kamil Darbaz, FC Yapı’nın sahibini araştırınca karşısına bütün Türkiye'nin yakından tanıdığı büyük bir grup çıktı: Altınbaş Holding.

Zira Altınbaş ailesi, FC yapı ile çoktan ortaklık kurmuş ve Kamil Darbaz'ın arsasına konmuştu!

ALTINBAŞ HOLDİNG-FETÖ BAĞLANTISI

Altınbaş Holding'in FETÖ ile yakın bağları olduğu iddiası ise ilk kez örgütün Uşak Cumhuriyet Savcılığının FETÖ yapılanmasına dair hazırladığı iddianame ile resmi belgeye girdi.

Holdingin ortaklarından İmam Altınbaş ve Hüseyin Altınbaş'ın adı iddianamede FETÖ'nün Pensilvanya'ya en yakın isimlerinden biri olan ve halen cezaevinde bulunan Hazım Sesli ile birlikte yer aldı. Hazım Sesli, FETÖ'nün Türkiye imamının yardımcısı olarak biliniyor ve örgütün bütün kirli ilişkileri içinde adı geçiyor.

Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Vakkas Altınbaş'ın damadı da Bank Asya'nın kurucu ortaklarından Ömer Hasırcılar ile KKTC'de faaliyet gösteren FEO isimli Gayrimenkul şirketinin ortağı.

dewAfuhewfewfe

Bir büyük kumpasın mağduru olan işadamı Kamil Darbaz'ın anlattıklarına bakılırsa karşımızda FETÖ ile iç içe büyük bir grup var.

Darbaz, Altınbaş Holdingin bu işin içinde olduğunu öğrenince Vakkas ve Hüseyin Altınbaş ile temasa geçip yapılan işlemin hukuksuz olduğu ve bu işe müdahil olmamaları gerektiği konusunda uyardı ama ret cevabı aldı.

Mücadelesini sürdüren Darbaz, Kadıköy 5. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açtığı iptal davasını ise kaybetti. Mahkeme bilirkişi raporuna rağmen hileli satışın tespit edilemediğine karar vermişti.

Yargıtay aşamasında ise karşısına FETÖ yargısı çıktı. Zira davanın gönderildiği 17. Hukuk Dairesi’nin başında şu an FETÖ'nün Yargıtay İmamı olduğu iddiasıyla tutuklu bulunan Hüseyin Yıldırım vardı ve onun yönlendirmesi ile dava Darbaz'ın aleyhinde sonuçlandı.

Darbaz'ın iddiasına göre FETÖ ile irtibatlı olduğu resmi kayıtlara giren Altınbaş Holding'in ortakları Yargıtay aşamasında da devreye girdi ve istedikleri kararı çıkarmış oldu.

DOSYA ANAYASA MAHKEMESİ'NDE

Kamil Darbaz, hileli satış ile elinden alınan arsa ve projesi için bilirkişi raporları, hukuk mütalaası, Yargıtay içtihatları, 3 ayrı mahalli mahkemenin hileli satışı tespit eden kararına rağmen netice alamayınca 2015 yılında Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu. Sonucu bekleyen Darbaz, arsaya Altınbaş Holding’in inşaat hazırlığı yaptığını gazete haberlerinden öğrenince AYM’den ayrıca yürürlüğün durdurulması talebinde bulundu.

Tanınmış iş adamı Kamil Darbaz'a öyle bir kumpas kurdular ki... ile ilgili etiketler FETÖ altınbaş holding
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.