Tam kapanmada semt pazarları açık mı? Zincir marketler kapalı mı?

Vatandaşların genelde hafta içi akşam ya da hafta sonu Cumartesi ve Pazar günlerinde sıklıkla kullandıkları semt pazarlarının tam kapanma sürecinde açık olup olmadıkları merak konusu oldu. Peki, tam kapanma sürecinde semt pazarları ve zincir marketler açık mı, kapalı mı?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Kabine Toplantısının hemen akabinde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Nisan tarihinden başlayarak 17 Mayıs’a kadar tam kapanma sürecine gireceklerini söyledi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan tam kapanma genelgesinde bu süreçten muaf olay yerlerin listesi de kamuoyu ile paylaşıldı. Vatandaşlar da bu bağlamda tam kapanma sürecinde semt pazarlarının son durumunu merak eder oldu.

TAM KAPANMA SEMT PAZARLARI AÇIK MI?

İçişleri Bakanlığının aldığı karara göre, semt pazarları 17 günlük tam kapanma sürecinde kapalı olacak. Tam kapanma, 29 Nisan akşamında başlayacak ve 17 Mayıs sabahında saat 05.00’da sona erecek. Bu nedenle haftanın üç günü semt pazarları açıktı ancak 17 günlük sürede pazarlar kurulmayacak.

Tam kapanmada semt pazarları açık mı? Zincir marketler kapalı mı?

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlar zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecekler.

Tam kapanmada semt pazarları açık mı? Zincir marketler kapalı mı? ile ilgili etiketler Semt Pazarları tam kapanma sokağa çıkma yasağı Zincir marketler
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.