Tam 27 yıl önce öldürülen rap efsanesi Tupac Shakur cinayetinde yeni gelişme

Rap dünyasının efsanelerinden ABD'li Tupac Shakur, 1996 yılında öldürülmüştü. Cinayet ile ilgili yıllar sonra 60 yaşındaki Duane Keith Davis'in gözaltına alındığı açıklandı.

Efsane rapçi Tupac Shakur'un ölümünden 27 yıl sonra cinayet ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

CİNAYET SUÇLAMASIYLA GÖZALTI

Clark County Bölge Başsavcı Yardımcısı Marc DiGiacomo, 60 yaşındaki Duane Keith Davis'in cinayet suçundan gözaltına alındığını açıkladı.

Tam 27 yıl önce öldürülen rap efsanesi Tupac Shakur cinayetinde yeni gelişme

DiGiacomo, gözaltına alınan Davis'i 1996'da 25 yaşındayken öldürülen Shakur'un 'ölüm emrini veren kişi ve olay yerindeki lider' olarak tanımladı.

Ayrıca Clark County Bölge Yargıcı Jerry Wiese, Davis'in kefaletle serbest bırakılmasını da reddetti.

Davis'in evine Temmuz ayında Las Vegas polisi tarafından baskın düzenlenmişti.

TUPAC SHAKUR KİMDİR?

Tupac Amaru Shakur (16 Haziran 1971 - 13 Eylül 1996), 2Pac ve Makaveli sahne adlarıyla da bilinen Amerikalı rapçi ve aktördür. 75 milyondan fazla albüm satışı ile tüm zamanların en çok satan müzik sanatçılarından biridir.

Shakur, New York City'nin Harlem semtinde, Lesane Parish Crooks adıyla doğdu. Annesi Afeni Shakur, siyasi aktivist ve Black Panther Party üyesiydi ve 1969'da New York City'deki polis karakollarına ve ofislere koordine saldırılar planladığı iddiasıyla tutuklandı.

Shakur, çoğunlukla sosyal ve politik konuları ele alan rap müziğiyle tanınır. Şarkılarında yoksulluk, şiddet, ırkçılık ve sosyal adaletsizlik gibi konuları işledi. Shakur, rap müziğinde bir trend yarattı ve diğer rapçileri de sosyal ve politik konuları ele almaya teşvik etti.

Tam 27 yıl önce öldürülen rap efsanesi Tupac Shakur cinayetinde yeni gelişme - Resim : 2

Shakur, aynı zamanda başarılı bir aktördü. Juice (1992), Poetic Justice (1993) ve Above the Rim (1994) gibi filmlerde rol aldı.

Shakur, 13 Eylül 1996'da Las Vegas'ta bir araba içinde vurularak öldürüldü. Cinayeti hala aydınlatılamadı.

Shakur'un ölümü, hip hop dünyasında büyük şok ve üzüntü yarattı. Ancak müziği ve mesajı ölümünden sonra da yaşamaya devam etti. Shakur'un albümleri hala milyonlarca satıyor ve şarkıları genç nesil tarafından da beğeniliyor.

Shakur, hip hop dünyasının en önemli figürlerinden biri olarak kabul edilir. Müziği ve mesajı, günümüzde hala gençlere ilham vermeye devam etmektedir.

Tam 27 yıl önce öldürülen rap efsanesi Tupac Shakur cinayetinde yeni gelişme ile ilgili etiketler cinayet ABD rap
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.